Annonce
Sport

Ikke plads til nyindkøb i AC Horsens' trup

Janus Drachmann er en af de nye spillere til den kommende sæson, og han er allerede godt i gang med træningen i AC Horsens. Foto: Morten Pape
Sportschef Niels Erik Søndergård skal af med spillere, før der bliver plads til at forstærke sig i de kommende måneder, som transfervinduet er åbent.

Horsens:  20 markspillere og to målmænd. Det er idealstørrelsen på en trup i 1. division.

Det er udgangspunktet for AC Horsens, slår sportschef Niels Erik Søndergård fast, men allerede nu tæller AC Horsens' førsteholdstrup 21 spillere inklusiv to keepere.

- Vi har taget udgangspunkt i to spillere til hver position, og det giver 22 i alt, og så har vi en håndfuld helt unge spillere, der på skift og efter behov og præstationer kommer til at træne med i førsteholdstruppen, siger Niels Erik Søndergård.

Annonce

Transfervinduet lukker først med udgangen af august, så der er godt to måneder at handle i endnu.

- Med 21 spillere i truppen er der en ledig plads, men vi er meget tæt på at sige, at hvis vi henter mere ind, skal der en spiller ud, og selv om vi er fint tilfredse med den nuværende trup, er det ikke sikkert, at navnene bliver ved med at være de samme, siger Niels Erik Søndergård.

Fire falder i øjnene

Fire spillere falder i øjnene i den nuværende trup. Mikkel Qvist og Thor Lange har været lånt ud, og Hallur Hansson og Matej Delac kan være spillere, der tiltrækker sig opmærksomhed fra andre klubber. Sidstnævnte har fået lov til at afsøge markedet, da Hallur Hansson har kontraktudløb allerede til nytår.

- Mikkel Qvist og Thor Lange er tilbage på lige vilkår med de andre i truppen, men vi har talt med Mikkel Qvist om, at vi ikke står i vejen, hvis der dukker noget interessant op. Han har et stykke vej til startopstillingen, og han vil gerne spille, siger Niels Erik Søndergård.

Thor Lange skal forsøge at tilkæmpe sig en plads som wingback i venstresiden. De kommende testkampe vil vise, hvordan han står i det spil.  AC Horsens har meldt ud, at det også er en position, man kigger på i forhold til at finde en forstærkning oven på salget af Jacob Buus og Nikolas Dyhrs returbillet til FC Midtjylland.

Hvis AC Horsens finder den rette spiller, kan det skubbe Thor Lange længere væk fra spilletid. Med 21 på kontrakt nu er der netop plads til en wingback i forhold til at nå de magiske 22 spillere, som er sat som målet for truppens størrelse.

Annonce

Fire angribere

I forreste linje har AC Horsens sagt farvel til Nicolai Brock-Madsen, men klubbens sportschef ligger ikke søvnløs i forhold til at skulle styrke offensiven.

- Vi har Casper Tengstedt, Lirim Qamili, Muamer Brajanac og Jannik Pohl. Der er nogle ubekendte i forhold til Jannik Pohl efter hans skadesforløb, men jeg har svært ved at sige, at vi ikke har gode angribere, siger Niels Erik Søndergård.

- Alle klubber higer efter en angriber, men vi er ikke dårligt stillet med dem, vi allerede har. Det nogle forskellige typer, så vi står ikke foran at skulle handle en angriber ind til truppen for enhver pris, siger sportschefen.

Foreløbig træner Hallur Hansson og Matej Delac i AC Horsens og forbereder sig på den kommende sæson.

- Der har ikke været noget i forhold til Matej Delac ud over lidt løse henvendelser, men der kan nå at ske meget i løbet af de næste måneder, og det giver sig selv, at hvis vi sælger spillere som Hallur Hansson og Matej Delac, der er med omkring startopstillingen, skal vi selv ud at reagere ved at hente erstatninger, siger Niels Erik Søndergård.

Foreløbig glæder han sig over, at meget allerede er faldet på plads.

- Når vi ender med at skulle sælge spillere som Jacob Buus og Louka Prip er det godt, at det er sket så tidligt i vinduet, så vi har tid til at kigge på truppen efterfølgende. På samme måde er det glædeligt, at vi allerede har fået aftalerne med Janus Drachmann, Casper Tengstedt og Thomas Santos på plads, siger Niels Erik Søndergård.

AC Horsens' trup 2021/2022

Målmænd: Matej Delac, Marcus Bobjerg

Forsvar: Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, James Gomes, Magnus Jensen, Tobias Stagaard, Rune Frantsen, Thor Lange, Mikkel Qvist.

Midtbane: Jonas Gemmer, Janus Drachmann, Jonas Thorsen, Hallur Hansson, David Kruse, Thomas Santos, Agust Hlynsson,

Angreb: Muamer Brajanac, Lirim Qamili, Jannik Pohl, Casper Tengstedt

Tilgang:

Janus Drachmann (OB)

Thomas Santos (Skive)

Marcus Bobjerg (Skive)

Tobias Stagaard (Esbjerg)

Casper Tengstedt (Købt i FCM efter endt lejeophold)

Agust Hlynson (retur efter udleje til FH Hafnarfjordur)

Thor Lange (retur efter udleje til Fremad Amager)

Mikkel Qvist (retur efter udleje til HB Køge)

Afgang:

Nicolai Brock-Madsen (Randers FC)

Louka Prip (AaB)

Jacob Buus (Waasland-Beveren)

Søren Reese (retur til FCM)

Nikolas Dyhr (retur til FCM)

Alexander Stankovic

Peter Nymann

Bjarke Jacobsen

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Sport

OL-finalen, han aldrig fik lov til at deltage i, var den største oplevelse: Martin Gjeding ser tilbage på en karriere med heksekedler på Balkan, forsøg på bestikkelse og et utal af store finaler

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce