Annonce
Trekantområdet

Ildsjæle søges: DSB vil skabe mere liv på banegården

Et lille kammerorkester, en skrædder eller et lille loppemarked kunne være eksempler på aktiviteter, DSB gerne vil lægge gulv og forhal til på Kolding Banegård. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
DSB vil gerne aktivere sine stationer, så de i højere grad bliver et aktiv i byen, for byens borgere og de rejsende.

Kolding: DSB er gået på jagt efter lokale ildsjæle, der på den ene eller anden måde har lyst til at skabe mere liv og aktivitet på statsbanernes stationer - blandt andre stationen i Kolding.

- Vi vil gerne i kontakt med lokale ildsjæle, der ønsker at lave et event eller måske drive en mindre virksomhed fra vores stationer. For eksempel kunne det være fantastisk, hvis en lokal skrædder rykkede sin virksomhed ned på stationen hver onsdag, og så kunne vores kunder få syet bukserne ind, mens de er på arbejde. En koncert med det lokale kor eller en dygtig saxofonist vil også være skønt, siger underdirektør i DSB, Aske Wieth-Knudsen.

- Der er masser muligheder på stationerne i Trekantområdet. Mest oplagt er de store stationer i området - og for eksempel er forhallen i Kolding god til events, mens der i Vejle kan laves projekter på stationens udeområde, siger Wieth-Knudsen, der understreger, at aktiviteterne skal supplere og ikke konkurrere med det lokale erhvervsliv.

Annonce

Mere liv

  • DSB vil aktivere Kolding Banegård, så den i højere grad bliver et aktiv i byen, og fordi liv på stationen gør det mere attraktivt og trygt at opholde sig der.
  • Hvis du har en idé eller et projekt, som du gerne vil gennemføre på stationen, så skriv til DSB på oplevelsesstationen@dsb.dk

Lokale kræfter

Hele ideen er at give DSB's kunder nogle gode oplevelser i forbindelse med, at de springer på og af togene.

- Vi vil gerne give vores kunder en ekstra grund til at komme på stationen og give dem noget ekstra med videre. Vi har ikke en stor forkromet plan. Vi vil hellere prøve os frem og se, hvad der virker.

- Det er ikke sikkert, at den samme event eller initiativ virker alle steder. Og derfor er det vigtigt, at vi får lokale kræfter i spil. For de kender deres by og ved, hvad der kan fungere præcis der, hvor de bor, siger Aske Wieth-Knudsen.

Kravene

Projekterne skal være noget, der enten giver en god oplevelse eller gør hverdagen lettere for de togrejsende, og de skal kunne realiseres med begrænset involvering af DSB og uden at genere de rejsende. Desuden skal projekterne kunne gennemføres uden at udgøre en sikkerhedsmæssig risiko. - Vi ser gerne, at aktiviteterne kan bidrage til en nemmere hverdag for vores kunder. Hvis vi kan hjælpe med at gøre hverdagen nemmere, vil det også være lettere at tænke kollektiv trafik ind i sin hverdag. Og hvis projekterne oven i købet understøtter bæredygtighed i en eller anden form, så er det et ekstra plus, siger Aske Wieth-Knudsen.

Der er plads nok at udfolde sig på i forhallen på Kolding Banegård. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
DSB vil gerne skabe mere liv i den smukke stationsbygning på banegårdspladsen. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB'erne skal nok være klar

Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Annonce