Annonce
Egtved

Ildsjæle vil have en klatrevæg til Vandel

Det er på væggen her i Vandel Hallen, de frivillige drømmer om at etablere en klatrevæg. Privatfoto
En lille gruppe ildsjæle arbejder på at etablere en klatrevæg i hallen i Vandel. Et projektudkast ligger helt klar, nu handler det om at skaffe finanisering. Tirsdag holdes der stiftende generalforsamling i Firehøje Klatreklub.
Annonce

Vandel: En ny forening i Vandel ser dagens lys på tirsdag 12. november. Her er der nemlig stiftende generalforsamling i Firehøje Klatreklub.

Det er Steen Jensen fra Vandel, der har taget initiativet til den nye klatreklub. Han er selv vild med at klatre og ikke mindst træne andre i klatresporten, og han kører gladeligt til Horsens, hvor han er sikkerhedsansvarlig i Østjysk Klatreklub, og hver torsdag er han træner på både junior- og børneholdet.

- Klatring er super sjovt og udfordrende, og det giver så mange gode oplevelser, og det er en sport, som man kan dyrke sammen på tværs af køn, alder og evner. Man kan som familie klatre sammen, børn og voksne, og alle vil få noget ud af det, siger Steen Jensen.

Samtidig viser erfaring, at klatring er god træning af blandt andet fokus og koncentration, hvilket blandt andet kan give positiv indvirkning i evnen til at koncentrere sig i skolen, forklarer han.

Der er dog ikke mange muligheder for at gå til klatring i nærheden. Derfor må han og begge hans døtre, der også klatrer, til Horsens for at dyrke sporten. Samtidig kender han til adskillige andre, der gerne kører længere afstande for komme til en god klatrevæg.

Men hvorfor kan der ikke være sådan en væg i Vandel, tænkte han en dag.

Klatrevæggen

Den nye klatrevæg er tænkt til at blive etableret på endevæggen i den lille hal i Vandel Hallen og vil få et totalt klatreareal på cirka 150 kvadratmeter.

Det vil koste omkring 300.000 kroner eksklusiv moms at etablere klatrevæggen.

Dertil kommer indkøb af seler, reb mm. for cirka 16.000 kroner eksklusiv moms.

Annonce

Stor opbakning til idéen

Siden har Steen Jensen og en håndfuld andre frivillige arbejdet målrettet efter at kunne etablere en klatrevæg på den ene endevæg i den lille hal i Vandel Hallen. Indtil videre har gruppen på forskellig vis skaffet knap 10.000 kroner, som er blevet brugt til at få udarbejdet et projektforslag til, hvordan sådan en ny klatrevæg kan se ud.

- Vi har haft møder med bestyrelsen for idrætsforeningen og for hallen, og der har der bare været fuld opbakning. Samtidig har alle dem, vi har talt med, været begejstrede for idéen, og vi fornemmer virkelig en stor interesse for at bruge klatrevæggen, når vi en dag har fået den etableret, siger han.

Den store interesse glæder Steen Jensen og de øvrige frivillige. For hvis det lykkes at få væggen etableret, skal den gerne bruges så meget som muligt og gøre glæde.,

- Det kan også være, at skolen, SFO'en eller andre kunne have lyst til at bruge klatrevæggen, så den ikke kun bliver brugt de aftener, hvor der er træninger, fortæller han.

Skolen og SFO'en vil dog kun kunne bruge den del af væggen, man kan klatre på uden reb.

Annonce

Første opgave bliver finansiering

Klatrevæggen skal nemlig ifølge projektbeskrivelsen udformes, så den kan bruges både med og uden reb og med forskellige sværhedsgrader og forhindringer.

I alt vil sådan en væg komme til at koste cirka 300.000 kroner eksklusiv moms at etablere. Dertilskal der bruges cirka 16.000 kroner eksklusiv moms til indkøb af seler, reb og andet nødvendigt udstyr.

- Når vi har fået endeligt stiftet den nye klatreklub, bliver første opgave for den nye bestyrelse at skaffe finansiering af den nye væg, lyder det fra Steen Jensen.

Der er stiftende generalforsamling i cafeteriet i Vandel Hallen tirsdag 12. november klokken 19. Der er allerede fem, der har meldt sig til den nye bestyrelse.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce