Annonce
Livsstil

Ildsjælen Karin døde i februar - lørdag fik alle sagt ordentligt farvel

Karin Lykke Iversens børn, Jeppe og Stine, og manden Kurt Carstensen havde lovet, at alle skulle få lejlighed til at sige ordentligt farvel til hende. Da Karin døde i Januar, satte corona en begrænsning på både antallet af pladser ved bisættelsen og ved muligheden for at holde mindesamvær. Lørdag 28. august havde de arrangeret som en dag helt i Karins ånd, og hundredvis af mennesker kom for at sige farvel. Dagen begyndte med motionsløbet Varde Parkløb, som Karin løb med i så ofte, hun kunne. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Søndag 7. februar 2021 døde en af Vardes helt store ildsjæle, Karin Lykke Iversen, af kræft. Lørdag 28. august var det endelig muligt for alle dem, der havde lyst, at få sagt endeligt farvel til hende ved en hel dag planlagt lige i Karins ånd.

Varde: Da Karin Lykke Iversen blev bisat tilbage i februar, måtte der kun være 75 mennesker i Sct. Jacobi Kirke på grund af corona-restriktioner. Det lyder måske af mange, men det var det slet ikke, når det gjaldt Karin. Hun havde en berøringsflade, der var usædvanligt stor, og da hun døde af en kræfttumor i hjernen, efterlod hun naturligvis først og fremmest sin nære familie, manden Kurt og børnene Jeppe og Stine. Men også hundredvis af mennesker, hun gennem tiden havde berørt med sit givende væsen og store engagement.

Karin Lykke Iversen gjorde et stort indtryk på sine omgivelser, uanset hvor hun kom, og hvad hun engagerede sig i. Hun døde efter et lille år med kræft i hjernen 7. februar 2021 i en alder af 58 år. Privatfoto

Karin blev syg, lige da corona brød ud. Og da hun døde, var det midt i den anden store nedlukning, så fra start til slut var det begrænset, hvor mange hun og familien kunne være sammen med.

- Vi lovede hinanden, at alle skulle få lov til at sige ordentligt farvel til mor, siger datteren Stine.

Annonce

Og således fik alle dem, der havde lyst, lov til at gøre netop dette. Sige farvel til ildsjælen Karin Lykke Iversen, der døde søndag 7. februar 2021 i en alder af 58 år.

Det gjorde de lørdag 28. august, hvor familien havde arrangeret en hel dag for alle, der måtte have lyst til at deltage, lige i Karins ånd.

Hun var min wingman i det her og rigtig god at snakke med om alt. Hun er meget savnet.

Per Frøkjær

Den begyndte klokken 9.00 ved Varde Sommerland med lørdagens parkløb. Et løb, Karin selv var med til at få gang i, og som hun løb med i så ofte, det lod sig gøre. Paradoksalt nok levede Karin Lykke Iversen nemlig supersundt med både masser af motion og sund mad, og hun motiverede og hjalp hundredvis – måske tusindvis – af mennesker til at gøre det samme. Både i sin fritid og i sit livslange virke som diætist på Center for Sundhedsfremme.

Normalt kommer der plus-minus 25 mennesker om lørdagen til Varde Parkløb. 28. august var der langt flere. De kom for Karin. Foto: Christine Aagaard-Kragh

En travl ildsjæl

Der kommer gerne 25-30 mennesker og går eller løber med lørdag morgen med start ved indgangen til det gamle Varde Sommerland. Denne lørdag var der langt over det dobbelte, og der var ingen tvivl om hvorfor. Det var for Karin, og mange havde hende med i tanke og i handling.

- Da jeg stod foran spejlet i morges, tænkte jeg, ”Jeg smider bare lige håret i en klemme og så afsted, for det vil lige være i Karins ånd”, fortalte en af deltagerne, mens en anden konstaterede, at det var meget passende, at det var i dag, vedkommende havde fået to forskellige strømper på.

- Sådan er det bare med Karin. Eller var. Det skal jeg stadig vænne mig til. Men hun var en travl ildsjæl, som altid var med til at bidrage til fællesskabet og at skabe en fest, hvor hun kom. Så kunne man godt se, det var gået lidt stærkt en gang imellem, men det var Karin ligeglad med, siger Jytte Agnete Iversen med et kærligt grin.

Jytte Agnete Iversen er søster til afdøde Karin Lykke Iversen. Hun deltog naturligvis i mindedagen, her flankeret af to gange Per, henholdvis Per Daugaard og Per Frøkjær, efter morgenens parkløb. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Hun var storesøster til Karin Lykke Iversen og naturligvis med fra morgenstunden på denne afskedsdag. Det samme var Per Frøkjær, som har stået i spidsen for Varde Parkløb, siden det allerførste løb 21. maj 2013 - inspireret af Park Run i Esbjerg.

- Jeg havde tænkt et stykke tid på, at sådan et løb skulle vi også have i Varde. Så mødte jeg Karin en dag og sagde, ”du skal med”. Og hun sagde selvfølgelig ja, for det gjorde hun altid. Og så var vi sammen om det, indtil… Hun var min wingman i det her og rigtig god at snakke med om alt. Hun er meget savnet, siger Per og sætter klumpen i halsen på plads og konverterer den til et glimt i øjet med sætningen:

- Og så var hun megatræls at løbe sammen med, for hun snakkede helt vildt imens. Man blev jo helt forpustet.

Og sådan er det tydeligt, at Karin Lykke Iversen både kunne tage pusten fra folk og blæse liv i dem med sit store engagement og tilsvarende hjerte.

Dagen fortsatte efter parkløbet med en højtidelighed i Sct. Jacobi Kirke og en mindesammenkomst i det gamle Varde Sommerland, hvor hundredvis af mennesker deltog.

Ved højtideligheden i kirken blev sangen ”Du kom med alt, hvad der var dig” sunget, for det var det, hun gjorde, Karin Lykke Iversen. Og det var alt rigeligt.

Løb med hver lørdag

Karin Lykke Iversen var en af drivkræfterne i Varde Parkløb, og hun missede sjældent en træning. Man kan løbe gratis og uforpligtende med hver eneste lørdag klokken 9.00 – som i hver eneste lørdag, uanset om den så falder på en juleaftensdag eller en påskemorgen - med start ved indgangen til det gamle Varde Sommerland. Man kan finde gruppen Varde Parkløb på Facebook og se mere. Varde Parkløb står også bag Margueritløbet i Kærgård Plantage. I år finder det sted 19. september.

Efter den sædvanlige rute var tilbagelagt lørdag morgen, havde familien sørget for rundstykker og kaffe til alle. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Livsstil

Oksemørbrad i weekenden? Lav den a la John Kofod fra Sortebro Kro

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce