Annonce
Vejle

Ind af svingdøren og ud et helt andet sted: Bryggen ensretter shoppegaderne til den store åbning

Klistermærker skal sørge for, at kunderne opfører sig fornuftigt. De sidste bliver sat på gulvene lige inden åbningen på mandag. Inden skal der gøres ekstra rent. Foto: Zarah Leth Grothe
Når Bryggen åbner på mandag, så ligner storcentret sig selv. Og så alligevel ikke. Det forklarer centerchef Claus Brængaard et par dage inden den store åbning.
Annonce

Vejle: Du skal gå ind ad svingdøren og ud gennem de mere almindelige døre ved siden af, når du skal ud igen.

Når Bryggen åbner på mandag, så ligner shoppecentret sig selv. Og så alligevel ikke. Det forklarer centerchef Claus Brændgaard et par dage inden den store åbning.

Bortset fra Kvickly og Matas har alle butikker holdt lukket i næsten to måneder.

- Vi gør det sådan, at man går ind ét sted og ud et andet, og derudover forsøger vi at skabe en ensretning i centret for at mindske smittespredningen. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan krydse over for at gå ind i en butik, siger Claus Brændgaard, der også står i spidsen for Bruuns Galleri ved banegården i Aarhus.

Inden vi sætter klistermærkerne på, så skal der gøres rent en sidste gang, mens der ingen er i centret. Men så er vi altså også helt klar til åbningen, som vi glæder os helt enormt til.

Claus Brændgaard, centerchef for Bryggen

Annonce

Ok fra politiet

Han og hans kollegaer har haft travlt, siden statsminister Mette Frederiksen (S) meldte fase to af åbningen af Danmark ud.

De har nærlæst myndighederne krav til dem og har strikket en plan sammen. Den er vendt med Sydøstjyllands Politi, som har sagt god for den.

- Vi er desuden hele tiden klar på at rykke, hvis vi ser, at vi kan forbedre noget, lover Claus Brændgaard.

Planen indebærer blandt andet, at Bryggen tydeligt anviser, hvordan man må gebærde sig i centret. Skilte oplyser allerede nu, at man skal holde afstand og nyse i ærmet.

Små klistermærker i gulvet skal derudover sikre, at kunderne forstår ensretningen.

Annonce

Ekstra rengøring

Nogle af mærkerne kom op med det samme, men de sidste bliver først klistret på mandag morgen. Både lørdag og søndag skal der gøres ekstra rent.

- Inden vi sætter klistermærkerne på, så skal der gøres rent en sidste gang, mens der ingen er i centret. Men så er vi altså også helt klar til åbningen, som vi glæder os enormt til, fortæller Claus Brændgaard, som for et par dage siden satte ord på de seneste to måneder:

- Sagt på jævnt jysk, så har det været træls. Nej, det har ikke været specielt spændende at være et shoppecenter, sagde centerchefen.

Avisen var igennem storcentret lørdag formiddag, og da var det meste af storcentret stadig lukket af og uden synlig aktivitet inde bag butikkernes gitre.

Få dage forinden havde flere butikschefer travlt med at få andre og mere sæsonpassende varer på hylderne. BR fandt svømmebassiner frem, mens Quint pakkede shorts ud.

Et af tiltagene for at mindske smittespredning er at ensrette gangen i centret. For eksempel skal man gå ind via svingdøren, men ud gennem de mere almindelige døre ved siden af. Foto: Zarah Leth Grothe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce