Annonce
Billund

Indbrudstal fra andet kvartal dykker markant i Billund Kommune

Noget kunne tyde på, at indbrudstyve har fået sværere arbejdsbetingelser. I hvert fald er der både lokalt og nationalt sket et markant fald i indbrud fra private hjem. Arkivfoto: Anders Birch
Ni færre private hjem i Billund Kommune har haft uanmeldt tyveribesøg i seneste kvartal sammenlignet med perioden sidste år. Kvartalstallet er nu nede på 15.

Billund Kommune: På landsplan er der færre tyve på spil i private hjem end i mange år, og tendensen kan også ses i Billund Kommune.

Det er den positive konklusion på de seneste indbrudstal fra Danmarks Statistik, som har set på årets andet kvartal.

På landsplan er i alt blevet anmeldt 4.947 private indbrud, som er et fald på omkring 20 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

For kommunerne under Syd- og Sønderjyllands Politi er der dog tale om et fald på 29 procent, og Billund er i den grad med til at trække tallet i den rigtige retning, da kommunen i sig selv står for et fald på 37,5 procent.

Helt præcist er antallet af private indbrud fra andet kvartal i kommunen faldet fra 24 til 15.

Det bør nævnes, at der ikke skal meget til at påvirke det lokale procentfald i den ene eller den anden retning, da der trods alt er tale om relativt små tal for Billund Kommune. Alt andet lige betyder det dog, at ni færre private hjem end i samme periode sidste år har haft et kedeligt og uventet besøg.

Annonce

Det kan du gøre

I forbindelse med de nyeste indbrudstal kommer Bo Trygt! med nogle råd, der er værd at følge.

1. Godt naboskab og fælles opmærksomhed øger tyvens risiko for at blive opdaget.

2. Lys med sensor øger chancen for at tyven bliver set af naboer.

3. Lås værktøj og haveredskaber inde, så det ikke kan bruges til indbrud.

4. Sørg for at prioritere solide låse, døre og vinduer.

5. Ring 114, hvis du er vidne til mistænkelig adfærd.

Fortsat langt over nabolande

Trygfonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd står bag indsatsen "Bo Trygt!", som arbejder på at reducere antallet af indbrud i private hjem mest muligt, og tallene er naturligvis en succes for dem.

- Det er rigtig glædeligt, at antallet af indbrud er faldende, og vi oplever en stigende interesse for at indbrudssikre sit hjem og tilmelde sig Nabohjælp, siger Britt Wendelboe, der er repræsentant for Bo Trygt! og tilføjer:

- Vi ved, at det virker i forhold til at holde tyven på afstand, men vi er bestemt ikke i mål endnu.

Ifølge hende sker der således fortsat relativt set omkring tre gange så mange indbrud i private hjem herhjemme sammenlignet med Sverige, Norge og Tyskland.

Britt Wendelboe anbefaler, at man også tænker over helt simple ting, som kan vise sig at gøre en stor forskel.

- En tyv er allermest bange for at blive set. Vi anbefaler derfor at klippe private hække godt ned, så man giver naboer mulighed for at kigge ind og forstyrre, hvis en tyv er på spil, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce