Annonce
VB

Inden VB's første kamp: Syv er sikre - fire pladser er i spil

Sergiy Gryn hører til de spillere i VB-truppen, som ligner et sikkert valg til startopstillingen mod Fremad Amager. Arkivfoto: Morten Pape
Syv spillere virker sikre på en plads i startopstillingen, når Vejle Boldklub på lørdag åbner sæsonen med en udekamp mod Fremad Amager.

Vejle: Næppe flere end en god håndfuld spillere i VB-truppen virker selvskrevne på det hold, træner Constantin Gâlcă på lørdag sender på banen til sæsonens første tællende kamp.

I løbet af sommerens fem testkampe prøvede VB-træneren adskillige forskellige systemer, forskellige opstillinger, og selv i den sidste af de fem kampe optrådt et par stykker på uvante positioner.

Thomas Hagelskjær, Mads Greve, Viljormur Davidsen, Kerim Memija, Jacob Schoop, Sergiy Gryn og Kjartan Finnbogason ligner spillere, som med sikkerhed er med i Sundby Idrætspark, mens der er spørgsmålstegn ved de fire resterende positioner.

Annonce

Målmanden

Thomas Hagelskjær er selvskreven som målmand.

Efter Pavol Bajzas farvel er Thomas Hagelskjær urørlig, og det er han minimum til, klubben eventuelt henter en ny målmand. Hagelskjær spillede nøgleminutterne i testkampene, og et skifte til én af VB-truppens to øvrige målmænd er ikke aktuelt, da ingen af dem er reelle alternativer til Hagelskjær.

Gianluca Zanette var sidste sæsons tredjekeeper og rykker en tand frem i målmands-hierarkiet, men brasilianeren er fortsat en uprøvet størrelse i førsteholds-regi, og det findes der formentlig en god grund til; niveauet er ikke til fodbold i landets to bedste fodboldrækker.

Lucas-Chang Andersen er i sommerpausen kommet til fra Herlev, hvor han den seneste sæson spillede danmarksserie-fodbold. Han er næppe hentet til Vejle for at spille førsteholds-fodbold, men givet med et videresalg for øje.

Forsvaret

Er testkampene rettesnor for det, som venter, debuterer Nicolas Dantas mod Fremad Amager.

Stopperen, der spiller sæsonen på en lejeaftale fra en brasiliansk klub, fik mest spilletid af alle i testkampene, og han viste sig nærkampstærk og udmærket med bolden. Samtidig tager han af og til vel store risici i duellerne, uden det dog kostede i testkampene.

Dantas spillede på skift med Mads Greve og Mads Lauritsen, mens Greve og Lauritsen også spillede minutter sammen. De to gange Mads lignede på forhånd et oplagt centerforsvar, men noget tyder på, at Constantin Gâlcă vil finde plads til Nicolas Dantas, og sker det, bliver det formentlig på Mads Lauritsens bekostning.

Kerim Memija og Viljormur Davidsen spiller henholdsvis højre og venstre back. Alternativet som venstre back, Malte Amundsen, indledte forberedelsesfasen skadet, men han er tilbage i fuld vigør. Det ligner dog i første omgang en bænkplads.

Constantin Gâlcă brugte i testkampene Tobias Mølgaard på en stribe forskellige positioner, senest som central midtbanespiller. Mølgaards energi og power kommer bedst til sin ret ude på siderne, men det ligner en plads som central midt eller en tur på bænken.

Midtbanen

Jacob Schoop spiller med sikkerhed, men positionen?

Normalt optræder anføreren som én af de centrale midtbanespillere, men i den sidste testkamp spillede han et hak længere fremme, inden nyankomne Diego Montiel fra anden halvlegs begyndelse kom på banen.

Det lignede et eksperiment, og mon ikke Jacob Schoop spiller sin normale plads, når der står point på spil. Ylber Ramadani var én af forårets store tabere, da Constantin Gâlcă sjældent brugte albaneren. Det forestående brud med Mathias Hebo Rasmussen og Melker Hallbergs farvel betyder, at alternativerne er få og givet derfor, Mølgaard blev prøvet som central midt mod Brabrand. Nyoprykkede Lundrim Hetemi fik også spilletid i testkampene, og det viste, at der stadig er noget at lære, inden han er klar.

Det ligner en midtbane med Schoop og Ramadani på de centrale pladser.

Angrebet

Kjartan Finnbogason spiller spidsangriber, og det bliver med Sergiy Gryn på den ene kant.

Arbnor Mucolli og Lucas Jensen er kandidaterne i den anden side, og så skal positionen bag Finnbogason besættes.

Den er tiltænkt Diego Montiel, men svenskeren kom for mindre end en uge siden og har blot spillet en halvleg på denne side af sommerferien. Muligvis spiller Schoop pladsen, og det giver en åbning for Mølgaard på den centrale midtbane, og så kan det ikke helt udelukkes, at Arbnor Mucolli spiller pladsen.

Christian Kudsk viste i flere af testkampene udmærkede momenter på kanten, men næppe nok til en plads i startopstillingen, og her er Adam Jakobsen i øjeblikket heller ikke aktuel, da han døjer med en skade. En spiller som Thais Damgaard virker på vej videre, efter han slet ikke fik spilletid i de seneste testkampe.

Heller ikke Gustaf Nilsson spillede den sidste testkamp, da han stod over på grund af sygdom, og med mindre Gâlcă skifter til 4-4-2, må den svenske spidsangriber begynde sæsonen 2019/20 på udskiftningsbænken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce