Annonce
Vejle

Cirkus Trapez: Indianere har indtaget manegen

Håndstandsartisten Kelly Saabel mestrer blandt andet, mens hun står på hænder, med fødderne at affyre en bue, så pilen meget præcist rammer den ophængte ballon. Her gør hun klar til nummeret. Foto: Cirkus Trapez
Cirkus Trapez har skabt årets forestilling i et samarbejde med folkene bag tegneserierne og tegnefilmene om indianerdrengen Yakari.
Annonce

Vejle: Når man i år bevæger sig ind under teltdugen hos Cirkus Trapez, bevæger man ind i et indianer-univers. Alle artister, ja selv teltarbejderne, er udklædte som indianere. Cirkus Trapez markedsfører nemlig i år sin forestilling som ”Det flotte indianer-heste-show Yakari og lille Torden”. Mange børn vil sikkert kende indianer-drengen Yakari fra tegnefilmene på DR Ramasjang eller måske fra de 36 tegneserie-hæfter, som er udkommet på dansk siden midten af 70’erne. Både deres forældre og bedsteforældre er således måske også vokset op med historierne om indianer-drengen, der kan tale med dyrene.

Der er dog ikke meget samtale mellem dyrene og Yakari i Cirkus Trapez’ forestilling, der er bygget op om en fortælling om, at Yakari skal finde et guldtræ, hvis blade kan give høvdingen sin magiske kræfter tilbage. Til gengæld er historien krydret med flere gode artist-præstationer.

Cirkus Trapez

Cirkus Trapez besøger i de kommende byer følgende byer i VAF's udgivelsesområde.

  • 21. maj Give
  • 22. maj Hedensted
  • 4. og 5. juni Brande

Avisens anmelder så forestillingen ved turnestarten i april.

Yderligere info og udførlig turneplan. www.cirkus-trapez.dk

Annonce

12-årig i hovedrollen

Først og fremmest bør forestillingens hovedperson fremhæves. Rollen som Yakari spilles af den 12-årige frederikshavner-pige Nynne Hulsig Samuelsen, der fik sin cirkus-debut i Isabella Enochs vintercirkus. Allerede som seks-årig stiftede hun dog bekendskab med cirkus-miljøet hos Cirkus Charlie.

Faktisk har Nynne Hulsig Samuelsen været nødt til at få en dispensation fra reglerne om, at man skal være 13 år for at have et erhvervsarbejde. Det er noget, som politidirektøren kan give i forbindelse med deltagelse i kulturelle og lignende aktiviteter, herunder cirkusforestillinger.

Allerede ved premieren, som jeg overværede, optrådte Nynne selvsikker i rollen som Yakari. Hende kommer vi helt sikkert til at se mere til – enten i manegen, de skrå brædder eller på film. Hvis ikke artist, så har hun afgjort et skuespiller-talent.

Annonce

Dygtig familie

Desuden bæres forestillingen oppe af den italienske Saabel Family, som tidligere har optrådt i begge de hengangne cirkus Danneborg, 2013, og Benneweis, 2011. Familien har også i år et bredt spektrum af meget veludførte numre af byde på. Varemærket er deres slædehunde-nummer med legesyge sibiriske husky hunde samt heste-dressur, men familiens yngste kan også byde på imponerende artisteri.

Mest imponerende er håndstands-nummeret, som for seks år siden blev udført af Alexandra Saabel, men som i år så at sige er lagt i hænderne på søsteren Kelly Saabel. Det er det ikke blevet mindre imponerende af. Ligesom sin søster har hun en utrolig smidig krop, på grænsen til et slangemenneske, og så mestrer hun, mens hun står på hænder, med fødderne at affyre en bue, så pilen meget præcist rammer den ophængte ballon. En tredje søster, Jennifer Saabel, viser i en antipodist-nummer, at hun også forstår at bruge både hænder og ikke mindst fødder, som hun bruger til at jonglere med blandt andet små tæpper.

12-årige Nynne Hulsig Samuelsen har i forestillingen rollen som Yakari. Hun fik sin cirkus-debut i Isabella Enochs vintercirkus, men har trådy sine cirkus-barnesko hos Cirkus Charlie. Foto: Cirkus Trapez
Annonce

Gennemført koncept

Jonglere kan også den 21-årige portugisiske pauseklovn Michael Cadima. Han præsenteres på Trapez’ hjemmeside som en klovn, der får det danske publikum til at vælte af grin. Lad mig blot her konstatere, at der under den forestilling, som jeg overværede, ikke var nogen, der blot tilnærmelsesvis var ved at vælte de gange, at Michael Cadima trådte ind i manegen. De fleste af entreerne er gennem årene udført mere kompetent og ikke mindst morsommere af andre klovne.

Forestillingen byder desuden på Romany May, der dels optræder med et luftnummer i ring,, og dels med et hula-hop-nummer på jorden, samt en gededressur, ligesom Bernhard Kaselowsky fremviser Trapez’ egne heste.

Alle artister har i forestillingen navne efter figurerne i Yakari-filmene. Det er således et interessant koncept, som cirkusdirektør Isabella Enoch har valgt at præsentere årets forestilling i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce