Annonce
Erhverv

Lynkursus: Indvandrere skal klædes på til at blive iværksættere

Asylansøgere fra Jelling Asylcenter og lokale indvandre får et lynkursus i iværksætteri. Kurset er et nyt pilotprojekt under EU-projektet ESIRAS, som arbejder med integration på flere planer. Arkivfoto: Mathilde Bech, Røde Kors
Over tre dage skal ti kursister fra blandt andet Asylcenter Jelling lære, hvad det vil sige at være selvstændig. Værktøjer, som kan bruges over hele verden, fortæller projektleder.
Annonce

Jelling: Ti indvandrere skal lære, hvad det vil sige at være selvstændig som en del af et EU-projekt kaldet ESIRAS.

ESIRAS-programmet arbejder med forskellige former for integration, og i den forbindelse er arbejdsmarkedet ét af indsatsområderne.

Kurset over tre dage på Jelling Asylcenter kommer ikke til at handle om cvr-registrering og regnskabsførelse. Det fortæller projektleder i Røde Kors og koordinator Marianne Falkenstrøm.

- Tanken er, at de skal guides til, hvad det er for et mentalt tankesæt, som man skal have som selvstændig. Lære, hvordan de kan trække på de ressourcer, de har omkring sig, hvis ikke de kan låne penge i banken, siger Marianne Falkenstrøm.

De ti kursister bliver en blanding af asylansøgere fra selve centret og lokale indvandrere, som allerede har fået opholdstilladelse.

Annonce

Kan bruges i andre lande

Udbyttet fra kurset skal ikke blot klæde indvandrene på til at begå sig som selvstændige i Danmark.

- Hvis de nu ikke får ophold i Danmark, kan de tage det, de lærer, med sig ud i verden og bruge det i et andet land. Det er ikke umuligt at få job som asylansøger, men der er en række bump på vejen, som gør det til en besværlig proces, siger Marianne Falkenstrøm.

Det er første gang, at man holder kurset som en del af at integrere nyankomne.

I de tre kursusdage vil der blandt andet være oplæg af Muhsin Türkyilmaz, erhvervskonsulent ved Vejle Kommune, og to undervisere i iværksætteri fra Copenhagen Business School (CBS).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce