Annonce
Sport

Fifa sender kvindelig fodboldleder til Afrika

Franck Fife/Ritzau Scanpix
Fifa-generalsekretær Fatma Samoura skal bistå Afrikas fodboldpræsident fra august og seks måneder frem.

Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF) får fra august og seks måneder frem hjælp af senegalesiske Fatma Samoura, der i øjeblikket er generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det skriver CAF og Fifa i en fælles pressemeddelelse.

Samoura bliver Fifas officielle delegat i Afrika. Hun skal bidrage med sin ekspertise og hjælpe med at få gøre fodboldforbundet mere gennemsigtigt og effektivt, lyder det.

Meddelelsen kommer, efter at flere nyhedsbureauer har skrevet, at præsidenten Fifa, Gianni Infantino, ville reagere på, at den nuværende præsident for CAF, Ahmad Ahmad, er havnet i problemer.

For nylig blev Ahmad afhørt af fransk politi i en sag om mulig korruption.

Nyhedsbureauet AP var kommet i besiddelse af et brev, som Infantino har fremsendt til de øvrige medlemmer af Fifas bestyrelse, det såkaldte Fifa Council.

Over for Reuters bekræftede en kilde Infantinos brev. Indsættelsen af Samoura skal sikre, at CAF forbedrer sit rygte og står bedre rustet til fremtidige udfordringer, står der blandet andet i brevet.

Der står også, at perioden kan forlænges, hvilket bekræftes af pressemeddelelsen.

Her påpeges det til gengæld, at det er Ahmad Ahmad selv, der har anmodet om Samouras assistance.

Fredag skydes dette års African Cup of Nations i gang i Egypten. Turneringen skulle egentlig afholdes i Cameroun, men landet blev for et halvt år siden frataget værtskabet igen.

/ritzau/

Annonce
CAF og Fifas pressemeddelelse om Fatma Samoura på Fifas hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce