Annonce
Indland

Influencer anmeldt for skjult reklame for tøj og tandbehandlinger

Genrefoto: Lev Dolgachov/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Forbrugerombudsmanden politianmelder 22 opslag på Instagram, hvor der blev reklameret for blandt andet tøj.
Annonce

En influencer har ikke gjort det tydeligt nok i en række opslag på det sociale medie Instagram, at vedkommende reklamerede for virksomheders produkter.

Det mener Forbrugerombudsmanden, som oplyser i en pressemeddelelse, at hun har politianmeldt 22 opslag fra den pågældende influencer for skjult reklame.

- Det er ikke tydeligt, når en virksomhed er tagget i et opslag, og derfor er influenten blevet politianmeldt, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

I opslagene, hvor der er reklameret for blandt andet tøj, tasker, smykker, skønheds- og tandbehandlinger, har den pågældende influencer skrevet virksomhedernes navne i opslagene, og i nogle opslag var det markeret, at det var en reklame.

I de tilfælde indgik ordet ”reklame” blandt en række såkaldte tags og hashtags, men det stod til sidst i opslaget. Det er ikke godt nok, mener Christina Toftegaard Nielsen, som har behandlet sagen mod influenceren efter flere klager fra forbrugere.

- Influenter har et stort ansvar over for deres følgere. Følgerne ser ofte op til influenterne og bliver derfor nemt påvirket af influenternes opslag, der kan fremstå som personlige anbefalinger.

- Derfor er det vigtigt, at følgere umiddelbart kan se, når der er en kommerciel hensigt med at vise tøj, smykker eller andet frem, siger hun i meddelelsen.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at den pågældende influencer er selvstændigt erhvervsdrivende i markedsføringslovens forstand, og at vedkommende derfor klart skulle oplyse, at det var en reklame.

Den pågældende influencer bliver ikke nævnt ved navn i meddelelsen, men der er tale om en person ”med mange følgere”, oplyser Forbrugerombudsmanden uden at sætte noget tal på.

Det er sjette gang, Forbrugerombudsmanden politianmelder en influencer for skjult reklame.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Annonce