Annonce
Jelling

Infomøde gav 10 nye frivillige - men der er altid behov for flere

Frivillige kan blandt andet hjælpe på cykelværksted, i caféerne eller selv komme med en god idé til en aktivitet. Foto: Thomas Sjørup, Røde Kors

Nye tiltag som caféer og filmklub gør, at der er brug for endnu flere frivillige på Røde Kors' fyldte opholdscentre i Jelling, Sandvad og Thyregod.

Jelling: Røde Kors' opholdscentre for asylansøgere i henholdsvis Jelling, Sandvad og Thyregod er fyldte, og derfor søger de hele tiden nye frivillige, der kan hjælpe til med at gøre opholdet på centrene til en bedre oplevelse.

I starten af januar holdt Røde Kors et informationsmøde, der gav 10 frivillige, hvilket ifølge frivillighedskoordinator Solvej Magdalena Stokholm var "rigtig fint", men behovet for flere hænder er der stadig. Og samtidig er det ikke længere lige så nemt at finde de frivillige.

- I 2015-16 var det nemt at finde frivillige, for der var et stort fokus på asylcentrene. I dag er der lige så mange beboere på centrene her i Jelling, Sandvad og Thyregod, men der er ikke længere det samme fokus, så det er blevet lidt sværere, siger Solvej Magdalena Stokholm, der forud for de seneste informationsmøde havde gjort en ekstra indsats for at sprede budskabet.

Annonce

I 2015-16 var det nemt at finde frivillige, for der var et stort fokus på asylcentrene. I dag er der lige så mange beboere på centrene her i Jelling, Sandvad og Thyregod, men der er ikke længere det samme fokus, så det er blevet lidt sværere.

Solvej Magdalena Stokholm, frivillighedskoordinator i Røde Kors
Røde Kors' tre opholdscentre i det midtjyske er alle fyldt op, hvilket også gør, at der er brug for flere frivillige. Foto: Mathilde Bech, Røde Kors

Mangler til nye caféer

De 10 nye frivillige er stadig rigtig godt for centrene, for det har givet mulighed for at starte caféer op i Jelling og Sandvad. Til gengæld er der ikke nok til, at hver café kan afholdes en gang i ugen.

Alene caféen i Jelling kunne godt bruge tre frivillige mere, og i Sandvad er der et stort behov for at få koblet fire mere på.

- Det er jo noget, folk hjælper med i deres fritid, så det er ikke sikkert, at man kan være der hver uge. Derfor vil vi gerne have mange frivillige, så man ikke binder sig til at være der fast hver uge, siger frivillighedskoordinatoren.

På de frivilliges præmisser

Netop det her med, hvor meget man binder sig til opgaverne, går Solvej Magdalena Stokholm meget op i.

Det frivillige arbejde skal nemlig være på den frivilliges præmisser, så man skal ikke binde sig til mere, end at man kan komme minimum en gang om måneden samt overholde de aftaler, man laver med lederen af den aktivitet, man bliver koblet på.

Det gør dog ikke noget, hvis man kan komme ugentligt eller hver 14. dag, og at man kan være tilknyttet som frivillig i minimum et halvt år.

- Man er ikke bundet til det, men det giver en stabilitet for beboerne, og stabilitet er bare rigtig vigtigt for dem, siger Solvej Magdalena Stokholm.

Kom bare med idéer

De frivillige kommer heller ikke til at blive sat til opgaver, de ikke har lyst til. Man byder selv ind der, hvor man godt kunne tænke sig at hjælpe, og har man selv en idé til en aktivitet, så er Røde Kors også klar på at undersøge mulighederne for det.

- Vi tager udgangspunkt i det, de frivillige ønsker, og her til informationsmødet kom der en, der vil starte yoga, og en, der vil starte en filmklub, og det er vi lykkes med at få sat i gang, siger Solvej Magdalena Stokholm og tilføjer, at der til filmklubben, der ligesom yoga foregår i Jelling, også kunne bruges flere frivillige.

- Og så er der selvfølgelig også de ting, som beboerne ønsker sig, så man kan også blive netværksven. På centrene er der personale til støtteopgaver, men det vil give yderligere muligheder, hvis der er nogen, der eksempelvis kan hjælpe med at handle ind sammen med de beboere, der ikke kan overskue det, siger hun.

Har man lyst til at blive frivillig på et af Røde Kors tre opholdscentre, kan man skrive til Solvej Magdalena Stokholm på sms@redcross.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce