Annonce
Egtved

Ingen elever til næste skoleår: Ny forstander skal tænke i udvikling og nye muligheder

Der bliver tomt på gangene hos ledertræningscentret i Ødsted til næste skoleår. For få tilmeldinger betyder, at skolen ikke kan oprette elevhold til det kommende skoleår. Foto: Mette Mørk
Det lykkedes ikke at finde elever nok til, at der kunne blive et elevhold på ledertræningscenter i Ødsted. Men organisationen bag er fortrøstningsfuld og overbevist om, at eleverne nok skal vende tilbage.
Annonce

Ødsted: Siden 1990 har unge mennesker haft mulighed for at tage et skoleophold på Kristeligt Forbund for Studerendes (KFS) ledertræningscenter (LTC) i Ødsted. Men til august vil gange, værelser og undervisningslokaler på skolen stå tomme.

Det er nemlig ikke lykkedes at samle elever nok til at oprette et hold til skoleåret 2020/2021. Det ærgrer Jakob Højlund, der de seneste syv år har været forstander på stedet.

- Det er vi da rigtig ærgerlige over. Vi har brugt de seneste lærermøder på at analysere, hvorfor det ikke er lykkedes at samle elever nok. Der er formentlig flere ting, der spiller ind, siger Jakob Højlund.

Blandt mulige forklaring er, at KFS af en eller anden grund ikke har ret mange medlemmer, der går i 3.G. Typisk kommer eleverne på LTC efter gymnasiet for at bruge et år på at fordybe sig i emner som kristendom, religion og livsanskuelser.

- Til gengæld skulle der være flere medlemmer i 2.G og 1.G, så det tegner godt for årene efter, mener han.

Annonce

Stabilt elevtal

Samtidig har coronakrisen formentlig også haft en indvirkning på tilmeldinger. Siden landet i marts blev lukket ned, har alt KFS-arbejde været aflyst.

- Det betyder også, at vi og særligt dette års LTC'ere ikke har haft de samme muligheder for at tale med KFS'ere, møde dem og vise LTC frem som det unikke og lærerige sted, vi oplever, det er, forklarer Jakob Højlund også i en artikel på organisationens hjemmeside.

Skolen har ellers de seneste godt ti år ligget med et stabilt elevtal på omkring 13 elever. På stedet er der maksimalt plads til 16.

- Vi er ikke ret mange her, men det betyder også, at det bliver meget intimt og meget familiært i løbet af kort tid, fortæller Jakob Højlund, der stopper som forstander 30. juni, hvorefter han skal være sognepræst i Norge.

I starten af maj manglede der stadig fem tilmeldinger for at samle 12 elever, som er minimum for et hold, men det lykkedes ikke at skaffe de sidste tilmeldinger.

Annonce

Kommer stærkt igen

Derfor venter der også den nye forstander, der starter 1. august, en noget anderledes opgave, når skolen står tom.

- Det var da ikke det, jeg havde drømt om at give videre til en ny forstander, men jeg er sikker på, at der også nok skal komme noget godt ud af det. Det giver andre muligheder for at tænke på, hvad vi ønsker med stedet fremadrettet, og hvordan kan vi udvikle LTC og blive endnu bedre, siger Jakob Højlund.

For 14 år siden havde LTC også et skoleår uden elever.

- Det kom der faktisk nogle gode tanker og nye muligheder ud af. Derfor tænker jeg, det vil være oplagt at tage fat i nogle af dem, der var ansat dengang, og høre, hvad de gjorde af tanker og erfaringer, som måske kunne være interessant at tage fat på og gøre nytte af, forklarer den afgående forstander, som er ganske fortrøstningsfuld på stedets vegne.

- Vi har haft et meget stabilt elevtal i flere år, så jeg og organisationen tror bestemt på, at vi nok skal vende stærkt tilbage næste skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce