Annonce
Vejle

Ingen fælles byttefrist i coronatid: Men Vejles butikker finder ud af det

Andreas Kiis Antonsen har ingen esser gemt i ærmerne, nu hvor regeringen har forlænget nedlukningen af butikkerne i Vejle midtby. Foto: Mette Mørk
City Vejle har ingen fælles byttefrist for de mange varer, der er købt op til jul. Men citychefen forventer ikke, at det bliver noget problem.

Vejle: Tirsdag aften forlængede statsministeren nedlukningen af Vejles gågade, Bryggen og alle andre handelsgader og storcentre rundt i landet.

Det betyder, at vejlensere, der skal have byttet skjorten og skoene til en anden størrelse eller elektronikken til en anden model, må væbne sig med yderligere tålmodighed.

Nu bliver det tidligst mandag 18. januar, at vi kan komme i de fysiske butikker. Og hvis regeringen vælger at forlænge restriktionerne endnu en gang til den tid, kan det vare endnu længere.

Annonce

Men vejlenserne behøver ikke frygte, at byttefristerne for deres julegaver udløber, inden de kan nå ned i byen for at få byttet varerne.

Det melder citychef Andreas Kiis Antonsen.

Udskyder byttefrist

- Det er ikke sådan, at vi som by har en fælles byttefrist. Men jeg har hørt flere butikker sige, at det ikke bliver noget problem. De er der for at løse det og vil bare gerne have glade kunder. Så den normale byttefrist på typisk 14 dage bliver bare udskudt, siger Andreas Kiis Antonsen.

Under forårets længerevarende nedlukning blev der etableret en fælles webportal, hvor flere af midtbyens butikker markedsførte deres varer. Men den genoplives ikke i den aktuelle nedlukning, og cityforeningen har ingen gemte esser i ærmet til den nuværende situation.

- Vi har ikke nogle ting eller gode idéer, vi kan hive frem i dette øjeblik. Jeg har rakt ud til min bestyrelse for at høre, hvilke løsninger vi kan tage fat på, og vores coronateam, der arbejder uafhængigt, brainstormer løbende på tingene, fortæller citychefen.

Annonce

En barsk situation

Han er ikke overrasket over, at restriktionerne er blevet forlænget, men håber, at smittetrykket udvikler sig, så der ikke kommer yderligere forlængelser.

- Jeg har talt med flere butikker, som var forberedt på, at tingene ville blive skubbet. Så forlængelsen kommer ikke som et kæmpe chok for dem. Men jeg har også talt med en, der var helt i chok over det, og nogle butikker står i en meget barsk situation, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Forventer ikke brandsalg

Januar er normalt den helt store udsalgsmåned med et stort salg, så situationen er alvorlig for mange, hvis januar går helt uden åbningsdage. Men citychefen forudser ikke, at butikkerne i Vejle vil genåbne med et brag af et udsalg.


De fleste har fået deres varelagre tilpasset hen over efteråret, så de ikke står med bunkevis af varer, der skal ud over disken nu.

Andreas Kiis Antonsen, citychef


- Da butikkerne genåbnede i foråret efter den første nedlukning, skete det uden panik. Og det duer heller ikke denne gang at genåbne med slagtilbud som på en black friday. Jeg forventer, at butikkerne åbner stille og roligt og efter nogle dage begynder at køre nogle tilbud, siger Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Har tilpasset varelagre

Han har talt med en række butikker, som fortæller, at de lært af erfaring ikke har købt ind i efteråret, så varelagrene bugner med varer, de ikke kan komme af med nu.

- De fleste har fået deres varelagre tilpasset hen over efteråret, så de ikke står med bunkevis af varer, der skal ud over disken nu. Det er det, vi hører lige nu, men det gælder ikke for alle, understreger citychefen.

Han roser generelt butikkerne for at have udviklet deres brug af sociale medier og tilknyttede webshops under forårets nedlukning, og det har de glæde af nu.

- Jeg ved, at mange butikker knokler med deres webshops og markedsføringen på de sociale medier i disse dage. De er blevet rigtig gode til at bruge Instagram og andre medier til at sælge deres varer, siger han.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Hedensted

Afsked med en svækket kæmpe ved kirke: - Vi tør ikke lade det stå mere

Annonce