Annonce
Vejle

Ingen gratis juleglæde: Corona-sikker julemand kommer til Vejle ad tre omgange - og han tager entré

Det her går ikke i corona-året 2020. For at undgå at folk står tæt på Rådhustorvet som tidligere år, hvor julemanden har tændt lysene på byens træ, bliver der i år afviklet tre shows, som man skal købe billet til. Arkivfoto: Michael Svenningsen
For at undgå fare for coronasmitte bliver julemandens traditionsrige ankomst til Vejle ændret til tre shows med siddende publikum. Penge fra billetsalget går til velgørenhed.

Vejle: Julen er traditionernes tid, og selvfølgelig kommer julemanden til Vejle, som han har for vane.

Men det er stort set også det eneste, der er, som det plejer ved julemandens ankomst i midtbyen i år.

For også den hvidskæggede hyggespreder fra Grønland er påvirket af corona-restriktionerne, og derfor bliver der i år ikke tale om en spektakulær ankomst som tidligere. Her er julemanden landet på havnen i helikopter, som han gjorde sidste år. Han er kommet sejlende i havnens slæbebåd eller er rappellet ned ad Siemens-bygningen.

Annonce

Men i år vil julemanden ikke bevæge sig op mod Rådhustorvet i selskab med borgmesteren med et stort følge efter sig.

Alle får en stol at sidde på

Julemanden vil søndag 29. november befinde sig på Rådhustorvet, og her bliver der kun adgang for børn og voksne, der køber billet til City Vejles arrangement foran byens gamle rådhus.

- Med den mængde folk er det den eneste måde, vi kan håndtere det på, hvis hver person har en billet. Vi prøver at gøre det så sikkert som muligt, og vi har udarbejdet en 10 sider lang sikkerhedsmanual til politiet for at få velsignelse til arrangementet, siger citychef Andreas Kiis Antonsen.

Julemandens penge sikrer jul for udsatte og enlige

  • Billetter til de tre shows på Rådhustorvet med julemanden søndag 29. november klokken 11, 13 og 15 koster 35 kroner stykket og bestilles på Ticketmaster.dk.
  • Selvom der følger en slikpose med entrébilletten, går alle pengene fra julemandens shows til et velgørende formål.
  • City Vejle har besluttet at give pengene videre til "Jul i Fællesskab", som Vejles fire bysogne, Nørremarken, Sct. Nicolai, Vor Frelser og Sct. Johannes, er sammen om.
  • I samarbejde med mange frivillige hjælpere sørger de for, at udsatte familier og enlige får mulighed for at fejre juleaften sammen i missionshuset på Olgasvej og i Vor Frelsers Kirkes kirkehus.

Der bliver solgt 250 billetter til hvert af de tre shows, og alle gæster får hver deres stol med passende afstand imellem.

Alle skal bære mundbind, indtil de er kommet ind og har fundet en plads, og showet bliver først sat i gang, når alle sidder ned.

Annonce

Nødvendigt med betaling

Hvor tændingen af byens juletræ på torvet tidligere altid har været et gratis tilløbsstykke, skal hver gæst i år betale 35 kroner for at komme ind til det 30 minutter lange show. For det er nødvendigt at opkræve entré, mener citychefen.


Hvis vi giver billetterne væk gratis, har vi erfaring med, at mange ikke kommer. Og det er synd.

Andreas Kiis Antonsen, chef for City Vejle


- Det skal koste lidt, så man kommer til eventet. Hvis vi giver billetterne væk gratis, har vi erfaring med, at mange ikke kommer. Og det er synd, hvis mange tager de begrænsede antal pladser og ikke møder op. Til gengæld går alle pengene til et velgørende formål, siger Andreas Kiis Antonsen.

Julemanden ankom sidste år til Vejle i helikopter, men i år er den traditionsrige og ofte spektakulære ankomst til byen aflyst. Foto: Mette Mørk

Han siger, at børnene kan se frem til et underholdende show, hvor julemanden igen vil få overrakt byens nøgle og tænde lyset på Rådhustorvets træ.

- Det kommer han til at gøre tre gange i år, for corona-nisserne driller ham og trækker stikket ud mellem de forskellige shows, forklarer citychefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce