Annonce
Vejle

Ingen hue uden coronapas: Rektorerne advarer Vejles unge mod 'fest-aberi' i utide

Før coronapandemien var der masser af fest og glade dage, når studenterne skulle fejres. Det er der nu lagt en dæmper på. Arkivfoto: Mette Mørk
Det vækker glæde på Vejles ungdomsuddannelser, at der er udsigt til en mere normal studentertid. Rektorerne er dog bekymrede over timingen af de lempelser, der blev offentliggjort torsdag morgen.

Vejle:  Om kort tid begynder gymnasierne at sende de nyudklækkede studenter, der skal fejre deres huer, ud i verden.

Nogle fejringer, der for flere bliver er gjort lettere af den genåbningsaftale, der blev præsenteret torsdag morgen.

- Jeg har svært ved at få armene ned over, at det her nu er lykkedes, og at vi kan fejre de unge mennesker, næsten som vi plejer, siger en begejstret direktør for Campus Vejle, Morten Weiss-Pedersen, til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce


Man kan jo godt være nervøs for, om der er for mange, der bliver smittet eller bliver nærkontakter inden den sidste eksamen, og dermed ikke kommer til at opleve at få huen på.

Hanne Hautop, rektor, Rosborg Gymnasium & HF


Selvom glæden også spreder sig helt til Jernbanegade, hvor Vejle Tekniske Gymnasium er placeret, er der også en vis skepsis at spore hos rektor Jørgen Lassen. En skepsis, han deler med flere af lederne på de vejlensiske gymnasier.

- Man skal stadig være forsigtig som ungt menneske i al det her festivitas, fordi man risikerer, at man ikke kan være med til det, det hele handler om, forklarer rektoren fra Vejle Tekniske Gymnasium (HTX).

Ingen hue uden coronapas

Det helt store problem er ifølge HTX-rektoren det signal, genåbningsaftalen og lempelserne sender til de unge mennesker.

- Signalet er, at nu kan vi bare give den gas, men det kan vi jo ikke endnu, siger Jørgen Lassen.

For at man må møde op på gymnasiet, skal man nemlig fortsat fremvise et gyldigt coronapas.

Det betyder, at hvis de unge mennesker slår sig løs i denne uge og bliver "nærkontakter" eller ligefrem smittede, så udelukker de sig selv fra de eksamener, de skulle have været til.

Det forklarer både Jørgen Lassen fra Vejle Tekniske Gymnasium og rektor på Rosborg Gymnasium & HF Hanne Hautop torsdag.

- Man kan jo godt være nervøs for, om der er for mange, der bliver smittet eller bliver nærkontakter inden den sidste eksamen, og dermed ikke kommer til at opleve at få huen på, siger rektoren fra Rosborg Gymnasium & HF.

Den bekymring deler hun med rektoren på Vejle Tekniske Gymnasium og direktøren for Campus Vejle.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi var kommet hen over dimissionerne, før det her blev indført. Vi kan mærke på de unge mennesker, at de slapper mere af, og det forstår jeg jo godt. De må bare ikke glemme alvoren, siger Jørgen Lassen.

Annonce

Få nogle større sko

Direktøren for Campus Vejle er dog ikke helt enig i, at restriktionerne først burde lempes efter dimissionerne.

- Vi skal ikke opfordre til fest-aberi i utide. De unge skal stadig passe på, for det ville være uklogt at tage chancen nu. Jeg håber, at de giver den gas, når de får deres huer, men først da, understreger direktøren fra Campus Vejle.

Eleverne på Campus Vejle har været meget opmærksomme på udviklingen, og derfor er direktøren heller ikke som udgangspunkt nervøs:

- Jeg har sjældent haft så mange elever på mit kontor som op til nu, hvor de spørger, hvad der kan lade sig gøre. De er meget opmærksomme på, at det skal lykkes. Jeg fik smilet frem ved at sige, at vi nok skal sørge for det på Campus Vejle, siger Morten Weiss-Pedersen.

Genåbningsaftalen

Genåbningsaftalen, der blev præsenteret torsdag morgen, indeholder følgende punkter: 

  • 11. juni udvides åbningstiderne på serveringssteder til klokken 24, ligesom der åbnes op for salg af alkohol i detailforretninger til klokken 24.
  • 14. juni ophæves kravet om mundbind og visir alle steder, ud over hvis man står op i den kollektive transport
  • 1. juli ophæves arealkrav og afstandsanbefalinger på serveringssteder med videre, hvor gæster i det væsentlige sidder ned. 
  • 14. juli udvides åbningstiderne på serveringssteder til klokken 02.

Ud over glæden har rektoren også et vigtigt budskab til dem, der mener, at det er noget pjat, at de unge skal fejres.

- De skal købe sig nogle større sko, vil jeg sige. Ungdommen har lov til at have en fest, og det har de ikke haft i lang tid, siger Morten Weiss-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce