Annonce
Jelling

Ingen hunde gør hos Domus Canis: ’Folk passer hund hjemme’

Christian og Tanja Jæger driver hundepensionen Domus Canis og har på grund af Covid-19 stort set ingen gæster, der kan logre i hundepensionen. Hunden Floyd var dog gæst i uge 13 i et par prøvedage, for at lære stedet at kende. Foto: Mette Mørk
Christian og Tanja Jæger driver hundepensionen Domus Canis på Vendelevvej. Der er i øjeblikket ikke mange hunde at holde ved selskab, da udrejseforbud under coronakrisen får hundeejerne til at blive i hjemmet.

Vendelev: - Vi har ikke haft nye besøgende, siden de første begyndte at blive kaldt hjem fra udlandet. Og en uge til 14 dage, før folk skal afsted på ferie, begynder aflysningerne til hundepasning at strømme ind hos os, da de bliver hjemme.

Sådan siger Christian Jæger, der sammen med sin kone, hundeadfærdsspecialisten Tanja Jæger, i mere end et halvandet år har drevet Domus Canis på Vendelevvej, der er en hundepension og -svømmehal med 35 godkendte hundebokse.

Men udrejseforbud og lukkede grænser under tiden med coronavirus gør livet svært for selvstændige. Også på en hundepension.

Hundehår, våde kødben og lange gåture i naturen med snore i begge hænder er derfor en mangelvare på Domus Canis for øjeblikket.

- Påske- og sommerferien er normalt travle perioder for os. I den travleste tid fra uge 27-34 har vi som regel en belægning på 100 procent, og halvdelen af vores årsomsætning bliver hentet hjem lige der, siger Christian Jæger. - De første hundeophold i sommerferien og påsken begynder allerede at blive aflyst, og det kommer til at gøre ondt, hvis det fortsætter. Det er en frustrerende situation.

Annonce

Vi er sammen med en kompagnon fra Vejle i gang med at lancere en fornyet hjemmeside, hvor vi fokuserer på at sælge hundefoder. Vi er også begyndt med gratis levering af hundefoder nedsat med 20 procent i en radius af 50 kilometer fra hundepensionen. Der er nul omsætning lige nu, og bankerne siger, vi skal gøre, hvad vi kan. Så det prøver vi på.

Christian Jæger.

Webshop som redning

Christian og Tanja Jæger sælger også hundefoder fra deres hundepension og online, og sidstnævnte salgsmåde vil de arbejde på at forbedre, da det kan være med til at tage toppen af coronakrisens økonomiske konsekvenser.

- Vi er sammen med en kompagnon fra Vejle i gang med at lancere en fornyet hjemmeside, hvor vi fokuserer på at sælge hundefoder. Vi er også begyndt med gratis levering af hundefoder nedsat med 20 procent i en radius af 50 kilometer fra hundepensionen. Der er nul omsætning lige nu, men bankerne siger, vi skal gøre, hvad vi kan. Så det prøver vi på, fortæller Christian Jæger.

Han fortæller også, at Domus Canis i påsken og pinsen typisk har en belægning på omkring 80-90 procent. Så hvis flere aflysninger i de perioder melder sig, kradser coronakrisens poter for alvor på hundehusets dør.

Christian Jæger studerer til dagligt på universitetet ved siden af arbejdet i hundepensionen og hundefoderbutikken, mens de to sidstnævnte udgør Tanja Jægers levebrød.

- Reklamer og ferier er det første, folk skærer fra i krisetider, hvilket naturligvis også er med til, at vi bliver hårdt ramt, siger Christian Jæger.

Christian og Tanja Jæger med sønnen Dastan på tre år giver hunden Floyd et par godbidder i butikken, da den var den eneste kunde i hundepensionen fredag 27. marts. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce