Annonce
Børkop

Ingen ko på isen i zoo: Normalt besøgstal forud for aktiv ferie

Der er aber i burene og ingen køer på isen i Skærup Zoo. Besøgstallet har været normalt siden genåbningen, og nu ser man frem til efterårsferiens aktiviteter, hvor haven har mange unger blandt dyrene. Arkivfoto: Mette Mørk
Skærup Zoo har ligget på et normalt niveau siden genåbningen i slutningen af maj. Nu venter efterårsferien forude med forhåbentlig mange gæster - det afhænger mest af vejret, siger direktør Karina Schou.
Annonce

Skærup: At dømme efter hyl, knurren og skræppen i efterårsluften over Søndermarksvej er der ingen ko på isen i den lokale zoo for tiden. Alt er, som det plejer blandt de mere end 100 forskellige slags dyr i den zoologiske have i Skærup.

Og dog.

For her er flere unger end normalt, og så har coronaens retningslinjer trukket nye streger i den lokale dyrepark, hvor afspritning, ensrettet trafik og afstand er blevet en del af dyrepassernes og gæsternes dagligdag.

Heldigvis har coronaen ikke trukket så mange streger, at det er gået ud over optimismen, åbningstiderne og - hvad vigtigst er - besøgstallet.

- Det er en stille tid nu, men vi har haft samme besøgstal som ved samme tid sidste år. Fra genåbningen 27. maj har besøgstallet faktisk været, som det plejer, så det er vi tilfredse med, fortæller direktør Karina Schou.

Annonce

Mange unger i haven

Hun ser lige nu frem til en efterårsferie, hvor tingene kan ændre sig i forhold til coronarestriktionerne, men hvor største overvejelse om efterårsferiens rykind alligevel drejer sig om vejret - for bliver det godt eller dårligt?

- I efterårsferien afhænger rykind meget af vejret, så det holder vi meget øje med. Det gør vi nu uanset hvad, for vejret betyder meget for, hvordan vi planlægger dagene her i haven for vores otte ansatte, fortæller zoochefen forud for en aktivitetsfyldt ferie.

- Der er en del unger i haven for tiden. Skovhundene har fået hvalpe, vi har en abeunge, og så er kænguruernes unger blevet så store, at de kan sidde i pungen og kigge ud, fortæller Karina Schou.Der er en del unger i haven for tiden. Skovhundene har fået hvalpe, vi har en abeunge, og så er kænguruernes unger blevet så store, at de kan sidde i pungen og kigge ud.

Karina Schou, direktør for Skærup Zoo


Skærup Zoo er også klar med sjov skattejagt, ponyridning, fokus på krybdyr og meget andet for børnene.

Haven har åbent alle dage fra klokken 10 til 17 og opfordrer besøgende til at finde tidspunkter, der ligger lidt uden for "myldretiden", som er om formiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce