Annonce
Kultur

Ingen kvaler, staten betaler: Udsatte og ældre skal i Vejle Musikteater

Plejehjemsbeboere og udsatte borgere på botilbud i Vejle Kommune vil få tilbudt en tur - med transport - til Vejle Musikteater, inden året er omme. Arkivfoto: Mette Mørk
Oplevelsesindustrien, ældre borgere og udsatte borgere har været hårdt ramt af coronapandemien. Nu kan de se frem til en udstrakt hånd fra Folketinget.

Vejle: Var det noget med en tur i Vejle Musikteater? Eller måske i biografen - på Folketingets regning?

Begge oplevelser er forslag fra seniorudvalget i Vejle Kommune til, hvordan man kan spendere de cirka 3,4 millioner kroner, der snart lander i kommunekassen til plejehjemsbeboere og udsatte borgere.

Et flertal i Folketinget besluttede 24. marts i år at understøtte oplevelsesindustrien i landets kommuner og samtidig tilgodese nogle af de borgere, for hvem konsekvenserne af corona-restriktionerne har været store.

Annonce

Derfor kan kommunens plejehjemsbeboere og udsatte borgere på botilbud nu blandt andet se frem til en tur - med transport - til Vejle Musikteater, inden året er omme.

- Det er jo genialt, at vi både kan hjælpe oplevelsesindustrien og de borgere, der har været hårdt ramt af nedlukningerne, så de kan få lidt tilbage igen, siger seniorudvalgets formand, Kenneth Fredslund Petersen (DF), til Vejle Amts Folkeblad.

Og selvom ordren endnu ikke er landet hos Vejle Musikteater, glæder man sig her over den dialog, der er i gang med Vejle Kommune.

- Jeg synes, at det er en rigtig god nyhed, og det vil vi rigtig gerne. I det hele taget det, at gøre det mere tilgængeligt for flere at opleve kultur, siger direktør Mette Kier.

Brug pengene!

For at få pengene til borgerne skal Vejle Kommune opfylde en håndfuld betingelser.

Herunder, at pengene skal bruges inden årets udgang, at de skal bruges på oplevelsesindustrien i Vejle Kommune, og at målgruppen er borgere, der er visiteret til et bo- eller dagtilbud i kommunen, herunder personer med handicap.


Det plejer jo at være modsat, at pengene skal strækkes mest muligt, og nu får vi en gave her, og den skal vi tage imod.

Kenneth Fredslund Petersen (DF), formand for seniorudvalget


Derfor har Vejle Kommune fremlagt nogle forslag til, hvordan en tredjedel af beløbet skal bruges.

Når den planlagte tredjedel af midlerne er brugt, er det ifølge Kenneth Fredslund Petersen op til de enkelte bosteder og plejehjem at bruge resten i 2021.

- Der er jo en række krav til, hvordan de skal bruge pengene. Jeg håber ikke, at det bliver en udfordring at nå at bruge pengene, men de bliver nødt til smøge ærmerne op og tænke ud af boksen, så beboerne kan få noget ud af pengene, siger han.

For hvis ikke pengene er brugt inden året slutter, får man dem slet ikke, oplyser han. Og det er ikke tit, at der er så mange penge til sjov og ballade, forklarer han.

-Vi skal glæde os over det, for hvis hverdagen var sådan, ville mange ting være sjovere. Især politisk. Det plejer jo at være modsat, at pengene skal strækkes mest muligt, og nu får vi en gave her, og den skal vi tage imod, siger Kenneth Fredslund Petersen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Kultur

Prisfest for foreningsliv udvides med kultur: Nu kan du indstille dine kandidater

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce