Annonce
Vejle

Ingen penge til Bredballe: Halfolk fik noget af en mavepuster

Udbygningsplanerne for Hældagerhallen kommer også Hældagerskolen til gode, idet projektet lægger op til at bygge de to institutioner sammen. Men byrådet fandt ingen penge til hal- og skoleprojektet. Illustration: Kommunale Ejendomme
Byrådet fandt ingen penge til udvidelsen af Hældagerhallen, og det skuffer folkene bag projektet.
Annonce

Bredballe: 61 millioner kroner - så mange penge fordelte Vejle Byråd torsdag aften til halprojekter i Give, på Søndermarken i Vejle og i midtbyen med en badmintonhal.

Til gengæld blev der ikke bevilget så meget som en krone til udvidelsen af Hældagerhallen i Bredballe.

Og det skuffer Carsten Døhr fra Bredballe IF og de øvrige medlemmer af halgruppen.

- Vi er dybt skuffede over, at man ikke fra politikernes side kan se, hvor den store udvikling er, og hvor langt bagud Bredballe er med halkapacitet. Vi har fået en mavepuster, og jeg føler, at vi nu står i hver vores ringhjørne. Det er rigtig ærgerligt, siger Carsten Døhr.

Helt glemt er Hældagerhallen dog ikke, da budgetforliget rummer formuleringen: "Man vil se videre på projektet ved Hældagerhallen, herunder beløbets størrelse frem mod næste års budget."

Annonce

Kan ikke komme videre

Det er dog kun en ringe trøst for halfolkene i Bredballe.

- Det er fint nok, at de vil tænke på os til næste år, men det sætter os i stå nu. Vi kan hverken søge fonde eller private om midler til de ting som tribuner og springgrav, vi gerne vil have med, siger Carsten Døhr.

Halgruppen har en klar forventning om, at den bliver indkaldt til et møde med kommunens kultur- og idrætsrepræsentanter, så den kan få klarhed over, hvor Bredballe står. Men Carsten Døhr forestiller sig ikke, at gruppen kaster håndklædet i ringen og opgiver projektet.


Jeg kan ikke forestille mig andet end, at byrådet næste år finder et beløb til os til 2022. Det her skal simpelthen igennem.

Carsten Døhr, Bredballe IF


- Jeg tror, at vi stadig er så tændt af den hellige ild, at vi vil arbejde videre med det. Vi skal have et møde, hvor vi skal debattere tingene. Men jeg overbevist om, at vi bliver enige om, at vi skal videre, siger han.

Annonce

Skolen får også glæde

Gruppen havde foretrukket, at byrådet havde sat et beløb og et årstal på, som det er tilfældet med badmintonhallen og Søndermarkshallen, hvor man må vente til 2023 med at få millionerne udbetalt. Men her har de nu fået vished for, at kommunen bidrager med henholdsvis 11 og 25 millioner kroner til projekterne.

I Bredballe er projektet beregnet til 40-42 millioner kroner, og den ekstra hal og 500 kvadratmeter store café- og fælleslokale kommer også Hældagerskolen til gode.

Annonce

Gammelhavn stjal millioner

Men byrådet uddelte ingen konkrete løfter til projektet, og kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) forstår Bredballe-folkenes skuffelse.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne ville have alle tre halprojekter med, for Bredballe står med et godt projekt, og der er brug for det. Men allerede, inden vi gik i gang med budgettet, var der forsvundet 125 millioner kroner til Gammelhavn (Posthusgrund-projektet, red.), så udgangspunktet var dårligt, siger Dan Arnløv.

Annonce

De får ikke alle 42 millioner

Han vil gerne mødes med Bredballes halrepræsentanter for at tage et nyt kig på projektet.

- Det kan godt være, at vi skal kigge på tallene og projektet igen. Jeg tror ikke, at de får de 42 millioner kroner, de søger om. Jeg tror ikke, at vi igen kommer til at give så mange penge til haller, men vi må se, om vi sammen med de lokale og arkitekter kan finde andre løsninger, der kan få projektet lidt ned i pris og gøre det mere spiseligt, siger udvalgsformanden.

Annonce

Bliver noget af det første

Han synes ikke, 42 millioner kroner er et ublu beløb, men han synes, det er fornuftigt, at parterne nu har et år til at give projektet og mulighederne et nyt tjek.

- Jeg tror, vi alle i byrådet gerne ville have haft den hal med. Men der er mange ønsker i en budgetforhandling, og vi har vel brugt mere end 500 millioner kroner på idrætsanlæg de senere år. Men projektet i Bredballe er noget af det første, vi skal kigge på til næste år, siger Dan Arnløv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce