Annonce
Vejle

Ingen stole, ingen mad, ingen kram: Grundlovsmøder i skyggen af corona

Den renoverede Skyttehushave lægger scene til årets grundlovsmøde - men bænke må deltagerne kigge langt efter på grund af coronaen. Foto: Vejle Kommune
Tre partier indbyder til taler og musik i Skyttehushaven, mens Grejs også holder fast i det traditionsrige arrangement. Det vender tilbage til sin gamle adresse.

Vejle/Grejs: Ingen stole. Ingen mad. Ingen håndtryk og slet ingen kram.

Umiddelbart lyder det som en fest, man ikke har lyst til at deltage i - men når det nu endelig kan lade sig gøre at samles, er det da muligt, at Socialdemokratiet, SF og Det Radikale Venstre når op på det maksimale deltagerantal ved lørdagens grundlovsmøde i Skyttehushaven.

Her må der højst lukkes 100 gæster ind til mødet. Årsagen er naturligvis corona, der for andet år i træk skygger for de traditionelle grundlovsarrangementer. Her har vi også forklaringen på de mange begrænsninger, der er nævnt i indledningen.

Annonce

I Vejle er det lykkedes arrangørerne at samle et felt på seks talere til arrangementet, der strækker sig fra klokken 13 til 15.30.

To folketingsmedlemmer, Birgitte Vind (S) og Karina Lorentzen (SF), fører feltet an og suppleres af den radikale folketingskandidat Ole Lynggaard.

I et år med byrådsvalg er der naturligvis også lokalpolitikere på talerstolen, nemlig Martin Sikær og Lone Myrhøj, gruppeformænd for henholdsvis Socialdemokratiet og SF.

Her er også en håbefuld kandidat på talerlisten, nemlig den radikale Lance Luscombe, der er sit partis spidskandidat ved valget 16. november. Talerne peppes op af bandet No Name.

Tradition for store talere

I Grejs - seks kilometer længere mod nord  - er der også lokale kandidater på talerlisten ved det traditionsrige møde, der tidligere har tiltrukket store navne som eks-statsministrene Poul Nyrup (S), Helle Thorning-Schmidt (S) og Anders Fogh Rasmussen (V).

I år står borgmester Jens Ejner Christensen (V) på talerstolen lige efter sin partifælle,  regionsrådsformand Stephanie Lose.


Der er ikke opstillet bænke i år på grund af coronaen. Derfor skal I selv medbringe tæppe/havestol. Mad og drikke skal I ligeledes også selv medbringe.

Fra indbydelsen til grundlovsmøde i Skyttehushaven


Arrangementet er i år tilbage på Spejderpladsen efter en årrække på sportspladsen, og her kan tilhørerne senere på formiddag lægge øre til det konservative folketingsmedlem Marcus Knuth og en lokal kandidat til regionsrådet, Dan Skjerning (S), der samtidig er lokalformand for DGI i Sydjylland.

I Grejs tager den første taler ordet klokken 9, men allerede 8.30 er kirken vært for morgenkaffe. Så i Grejs sørger arrangørerne for andet end åndelig føde  - i modsætning til dagens andet grundlovs-arrangement i Skyttehushaven. Her må gæsterne selv medbringe vådt og tørt.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Annonce