Annonce
Vejle

Ingen stole, ingen mad, ingen kram: Grundlovsmøder i skyggen af corona

Den renoverede Skyttehushave lægger scene til årets grundlovsmøde - men bænke må deltagerne kigge langt efter på grund af coronaen. Foto: Vejle Kommune
Tre partier indbyder til taler og musik i Skyttehushaven, mens Grejs også holder fast i det traditionsrige arrangement. Det vender tilbage til sin gamle adresse.

Vejle/Grejs: Ingen stole. Ingen mad. Ingen håndtryk og slet ingen kram.

Umiddelbart lyder det som en fest, man ikke har lyst til at deltage i - men når det nu endelig kan lade sig gøre at samles, er det da muligt, at Socialdemokratiet, SF og Det Radikale Venstre når op på det maksimale deltagerantal ved lørdagens grundlovsmøde i Skyttehushaven.

Her må der højst lukkes 100 gæster ind til mødet. Årsagen er naturligvis corona, der for andet år i træk skygger for de traditionelle grundlovsarrangementer. Her har vi også forklaringen på de mange begrænsninger, der er nævnt i indledningen.

Annonce

I Vejle er det lykkedes arrangørerne at samle et felt på seks talere til arrangementet, der strækker sig fra klokken 13 til 15.30.

To folketingsmedlemmer, Birgitte Vind (S) og Karina Lorentzen (SF), fører feltet an og suppleres af den radikale folketingskandidat Ole Lynggaard.

I et år med byrådsvalg er der naturligvis også lokalpolitikere på talerstolen, nemlig Martin Sikær og Lone Myrhøj, gruppeformænd for henholdsvis Socialdemokratiet og SF.

Her er også en håbefuld kandidat på talerlisten, nemlig den radikale Lance Luscombe, der er sit partis spidskandidat ved valget 16. november. Talerne peppes op af bandet No Name.

Tradition for store talere

I Grejs - seks kilometer længere mod nord  - er der også lokale kandidater på talerlisten ved det traditionsrige møde, der tidligere har tiltrukket store navne som eks-statsministrene Poul Nyrup (S), Helle Thorning-Schmidt (S) og Anders Fogh Rasmussen (V).

I år står borgmester Jens Ejner Christensen (V) på talerstolen lige efter sin partifælle,  regionsrådsformand Stephanie Lose.


Der er ikke opstillet bænke i år på grund af coronaen. Derfor skal I selv medbringe tæppe/havestol. Mad og drikke skal I ligeledes også selv medbringe.

Fra indbydelsen til grundlovsmøde i Skyttehushaven


Arrangementet er i år tilbage på Spejderpladsen efter en årrække på sportspladsen, og her kan tilhørerne senere på formiddag lægge øre til det konservative folketingsmedlem Marcus Knuth og en lokal kandidat til regionsrådet, Dan Skjerning (S), der samtidig er lokalformand for DGI i Sydjylland.

I Grejs tager den første taler ordet klokken 9, men allerede 8.30 er kirken vært for morgenkaffe. Så i Grejs sørger arrangørerne for andet end åndelig føde  - i modsætning til dagens andet grundlovs-arrangement i Skyttehushaven. Her må gæsterne selv medbringe vådt og tørt.

Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Avisen skifter ud på øverste chefstol: Ny chefredaktør er klar til at kæmpe for læserne

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Annonce