Annonce
Livsstil

Inges køkken: Havesalat

Foto: Skovdalnordic.com

I maj skal vi nyde, at sommeren endelig er på vej, så vi vil pynte vores mad med spiselige blomster her i madskolen.

Den første blomst, som vi skal spise, er havenellike (Dianthus caryophyllus). Det er en staude, som kan overvintre i Danmark. Man kan lave stiklinger indendørs og plante dem ud i maj, når der ikke kommer mere nattefrost, eller man kan plante flerårige eksemplarer direkte i jorden omkring september.

Der er et kæmpe udvalg af farver og former, og de både dufter og smager godt på salater og er også særdeles velegnede til kager og is.

Annonce

Ingredienser

  • 200 g blandede spæde salatblade
  • 1 avocado
  • 50 g oliven
  • 300 g kylling
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld spiselige havenelliker
  • 200 g Rå Thor fra Naturmælk (ost)

Sådan gør du

Steg kyllingestykkerne i olie og læg dem til side.

Skær avocadoen i skiver.

Skær tynde skiver af osten.

Bland salatblade, oliven, spiselige blomster, avocado og osteskiverne.

Anret på en tallerken.

Læg kyllingestykker på toppen og dryp med en god olie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Livsstil

Inges køkken: Rabarbermarmelade

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Vejle

Til hot fodboldaften i Byparken - med øl, jubel, skuffelse og frossen oksekødssuppe

Annonce