Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Karamelliserede løg

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er godt i gang med denne måneds madskole, hvor temaet er løg.

Der findes masser af forskellige spiseløg: purløg, skalotteløg, hvidløg, forårsløg, zittauerløg, rødløg, porrer og salatløg.

Løg er nemme at skaffe, og så er de tilmed billige. Men der er andre fordele. Vidste du, at man mener, at løg i kosten kan forbedre dit humør og din søvn? Løg er rige på folinsyre, som øger blodets strømning til hjernen og er vital i produktionen af serotonin og dopamin.

I denne opskrift bruger vi det mest almindelige løg, nemlig det gule løg, der hedder zittauerløg. Løgene smager fantastisk i en burger eller til stegt kød og endda i en veganerret.

900 g gule løg i skiver

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

2 dl rørsukker

2 dl balsamicoeddike

1 tsk. finthakket kombination af timian og rosmarin (frisk eller tørret)

1 tsk. havsalt

½ tsk. peber (knust)

Varm olivenolie og løg i en sauterpande.

Steg ved mellemhøj temperatur under omrøring.

Steg, indtil løgene er gyldne - cirka 10-15 minutter.

Tilsæt sukker og balsamicoeddike og kog ind, indtil det er blevet tykkere i konsistensen a la sirup.

Tilsæt salt, peber og urter og bland det godt sammen.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce