Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Krydret gløgg

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

De gamle grækere drak krydret vin. Ordet gløgg stammer fra det svenske glögg. Glühwein, som næsten er det samme, kender man helt tilbage fra 1400-tallet.

I december går vi gløgg-amok. Vi skal prøve noget forskelligt. Kan man eksempelvis blande gløgg og champagne? Svaret er ja. Kan man lave lys gløgg med citron. Svaret er selvfølgelig.

Følg med de kommende uger, når vi holder gløggskole.

½ l friskpresset appelsinsaft

2 dl vand

300 g rørsukker

6 hele nelliker

2 stænger kanel

4 hele allehånde

1 stk. tørret ingefær

½ rød chili

4 kardemommekapsler

1 flaske rødvin

Kog appelsinsaft, vand, rørsukker og krydderier i en gryde ved svag varme i en time under låg.

Si gløggen og bland med rødvin.

Server med lidt strimler af appelsinskal.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Livsstil

Når vi synger efter håbet

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce