Annonce
Livsstil

Inges køkken: Suppe med kylling, grøntsager og kokosmælk

Suppen kan holde sig tre dage på køl, og ellers kan den fryses. Foto: Skovdalnordic.com
Sådan laver du en lækker udgave af den berømte kyllingesuppe mulligatawny.

Jeg ved godt, at denne suppeopskrift er krævende, men den er alle anstrengelserne værd. Opskriften er en variation af den berømte kyllingesuppe mulligatawny, der stammer fra det sydlige Indien og blev adopteret af briterne i begyndelsen af 1800-tallet.

Når du har lavet den et par gange, kan du begynde at lave din egen udgave ved at variere ingredienserne. Personligt foretrækker jeg at bruge ovnstegte kyllingelår. Husk at fjerne skindet.

Der bliver en god portion suppe ud af denne opskrift, så du skal have fat i en stor gryde. Suppen kan holde sig tre dage på køl, og ellers kan den fryses.

Annonce

Ingredienser

2 spsk. oliven- eller rapsolie

1 stort pillet og finthakket løg (200 g)

5 fed hvidløg (30 g) (pillet og knust/finthakket)

20 g ingefær (hvis den er frisk, skal den være finthakket)

2 spsk. salt

25 g garam masala (krydderiblanding)

25 g smør

500 g kyllingebryst uden skind eller en kogt eller stegt rest uden skind

1 stor gulerod i små tern (250 g)

1 medium sødkartoffel med eller uden skræl i små tern (350 g)

1 medium squash i små tern

2 dåser hakkede tomater

250 g skyllede røde linser

1 liter kyllingebouillon

1 liter vand

1 dåse kokosmælk (400 g)

1 spsk. æblecidereddike - kan udelades

Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder ”mise en place”. For alle grøntsager i tern gælder det, at de skal være en centimeter. Er de ikke det, så ændrer det kogetiden på suppen.

Hvis du bruger frisk kyllingekød, så begynd med at stege kyllingebrysterne i lidt olie på en pande. De skal brunes på begge sider og derefter bages 25 minutter i ovnen ved 220 grader. Efter at have kølet i cirka 10 minutter skæres kødet ud i mindre mundrette stykker. Hvis du bruger en rest kyllingekød, så skal det bare skæres ud.

Kom olie i en gryde og varm op til høj varme. Kom løg, hvidløg og ingefær i sammen med salt. Rør rundt i et par minutter. Når det tager farve, så skru ned for varmen.

Tilsæt krydderiet garam masala og bland godt. Rør i et halvt minut.

Tilsæt smør og kylling og rør i tre sekunder.

Tilsæt linser og rør i tre sekunder. Husk, at de skal være skyllede.

Tilsæt gulerod og sødkartoffel og rør i tre sekunder.

Tilsæt hakket tomat.

Til sidst tilsættes først bouillon og så vand og kokosmælk. Bland godt. Skru op for varmen, til det koger.

Skru ned og lad det simre i 10 minutter.

Tilsæt squash og lad det simre i yderligere fem minutter.

Tjek, om suppen mangler salt, og om grøntsagsternene er møre.

Til sidst tilsættes æblecidereddike i små mængder ad gangen.

Kan serveres med en skål ris eller bulgur.


Tip: Prøv at anrette med friske æbletern.

Surdejsbrød med bacon passer godt til suppen. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Baconbrød

Kylling og bacon går godt i spænd.

Hvem kan ikke godt li' en sandwich med kylling og bacon? Derfor har jeg valgt at ledsage kyllingesuppen med et godt surdejsbrød med bacon. På den måde bliver suppen et helt måltid - også for dem, som er vant til at spise kød til aftensmåltidet.

Annonce

Ingredienser

4 stk. surdejsbrød

25 g smør

75 g ost efter eget valg

Timian

80 g bacon

Annonce

Sådan gør du

Smør brødet på begge sider, riv osten over og drys med timian.

Læg skiver af bacon over.

Bag i ovn ved 220 grader cirka 15 minutter.

Ovne er meget forskellige, så tjek brødet, som skal være crunchy.

Server brødet til suppen.


Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce