Annonce
Livsstil

Inges køkken: Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel

Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel - og hjemmelavet drys ovenpå. Foto: Skovdalnordic.com
Denne suppe ville kokken serverere for den kongelige familie.

Soupstone i Inges Køkken

I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Ifølge Stephen Paul fra Soupstone, som er med mig i køkkenet i denne måneds madskole, er dette en meget simpel suppeopskrift.

Og så kan den laves i god tid, men først og fremmest vil den vække begejstring hos hvem som helst. Hvis den royale familie kom forbi, så er det denne suppe, han vil servere sammen med et stykke godt surdejsbrød.

Igen kan du gøre suppen vegansk, hvis du undlader chorizo og erstatter kyllingefonden med grøntsagsfond.

Annonce

Ingredienser

1 kg kartofler

2 spsk. oliven- eller rapsolie

225 g chorizopølse

2 store pillede og finthakkede løg (275 g)

2 tsk. salt

5 eller 6 fed hvidløg (40 g) (pillet og knust/finthakket)

150 g nippet grønkål

1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond

2 ½ liter vand

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder ”mise en place”.

Hæld to liter vand i en gryde og varm den op på højeste varme. Skræl og skær kartofler ud i mindre stykker og kom dem i gryden. Kog og lad dem være i vandet, når de er møre.

Fjern skindet fra pølsen og skær ud i mundrette bidder (croutoner).

Skær løg og hvidløg. Der skal meget hvidløg i opskriften. Undlad en femtedel, hvis det er for meget.

Sæt gryde nummer to på komfuret og varm op til højeste varme. Tilsæt olie og så chorizo. Rør rundt, indtil de ændrer farve. Tag dem op med en hulske og læg dem til side.

Lad olien være og tilsæt løg og hvidløg.

Tilsæt salt og skru ned til medium varme og rør rundt, indtil løgene er bløde.

Tag nu de kogte kartofler fra den første gryde med hulskeen og kom dem over i den anden gryde. Gem kartoffelvandet.

Tilsæt fond i den anden gryde med alle ingredienserne.

Blend nu suppen. Brug kartoffelvand fra den første gryde til at få den ønskede konsistens ved at tilsætte den lidt efter lidt.

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter.

Smag til med salt.

Top med chorizo-croutoner og et drys paprika. Ellers brug et skvæt olivenolie.

Annonce

Hjemmelavet drys

Denne drys kan bruges til alle mulige slags supper og er meget fyldig og markant i smagen.

Annonce

Ingredienser

1 stor håndfuld frisk persille

75 g parmesanost

75 g cashewnødder

Limeskal

3 fed hvidløg

½ rød chili

Annonce

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne og server til suppen. Kom en spiseskefuld drys oven på hver suppeskål og lad resten være i en skål, så man selv kan dosere.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce