Annonce
Livsstil

Inges køkken: Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel

Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel - og hjemmelavet drys ovenpå. Foto: Skovdalnordic.com
Denne suppe ville kokken serverere for den kongelige familie.

Soupstone i Inges Køkken

I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Ifølge Stephen Paul fra Soupstone, som er med mig i køkkenet i denne måneds madskole, er dette en meget simpel suppeopskrift.

Og så kan den laves i god tid, men først og fremmest vil den vække begejstring hos hvem som helst. Hvis den royale familie kom forbi, så er det denne suppe, han vil servere sammen med et stykke godt surdejsbrød.

Igen kan du gøre suppen vegansk, hvis du undlader chorizo og erstatter kyllingefonden med grøntsagsfond.

Annonce

Ingredienser

1 kg kartofler

2 spsk. oliven- eller rapsolie

225 g chorizopølse

2 store pillede og finthakkede løg (275 g)

2 tsk. salt

5 eller 6 fed hvidløg (40 g) (pillet og knust/finthakket)

150 g nippet grønkål

1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond

2 ½ liter vand

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder ”mise en place”.

Hæld to liter vand i en gryde og varm den op på højeste varme. Skræl og skær kartofler ud i mindre stykker og kom dem i gryden. Kog og lad dem være i vandet, når de er møre.

Fjern skindet fra pølsen og skær ud i mundrette bidder (croutoner).

Skær løg og hvidløg. Der skal meget hvidløg i opskriften. Undlad en femtedel, hvis det er for meget.

Sæt gryde nummer to på komfuret og varm op til højeste varme. Tilsæt olie og så chorizo. Rør rundt, indtil de ændrer farve. Tag dem op med en hulske og læg dem til side.

Lad olien være og tilsæt løg og hvidløg.

Tilsæt salt og skru ned til medium varme og rør rundt, indtil løgene er bløde.

Tag nu de kogte kartofler fra den første gryde med hulskeen og kom dem over i den anden gryde. Gem kartoffelvandet.

Tilsæt fond i den anden gryde med alle ingredienserne.

Blend nu suppen. Brug kartoffelvand fra den første gryde til at få den ønskede konsistens ved at tilsætte den lidt efter lidt.

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter.

Smag til med salt.

Top med chorizo-croutoner og et drys paprika. Ellers brug et skvæt olivenolie.

Annonce

Hjemmelavet drys

Denne drys kan bruges til alle mulige slags supper og er meget fyldig og markant i smagen.

Annonce

Ingredienser

1 stor håndfuld frisk persille

75 g parmesanost

75 g cashewnødder

Limeskal

3 fed hvidløg

½ rød chili

Annonce

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne og server til suppen. Kom en spiseskefuld drys oven på hver suppeskål og lad resten være i en skål, så man selv kan dosere.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Livsstil

Østers i weekenden? Få tre opskrifter med østers fra den prisvindende kok Jakob Spolum

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce