Annonce
Give

Inspektøren skal tilbage: Politikere vil have opløst fællesskoler

Anders Sørensen (S) er ved at være på plads ved siden af Gitte Frederiksen (V), Gerda Jørgensen (V), Martin Jens (S), Martin Fogh Skovlyst (LA)og Torben Elsig-Pedersen (R). Foto: Børge Larsen

Liberal Alliance og Radikale foreslår, at den daglige leder skal tilbage på alle kommunale skoler. Ellers viste valgmøde, at kandidaterne er enige om det meste.

Lindeballe: Det var småt med konkrete løfter, da fire partier og seks kandidater mandag aften krydsede verbale klinger i Lindeballe Forsamlingshus.

Det skortede ellers ikke på opfordringer fra debattens ordstyrer Leif Søndergaard til politikerne om netop at komme med valgløfter. Men de holdt sig i det store og hele til at snakke politik, lokale udfordringer og regionale tendenser i meget generelle vendinger.

Tættest på konkrete løfter var de to kandidater til valget til regionsrådet, Gitte Frederiksen (V) og Anders Sørensen (S). De vil begge arbejde for, at Vejle atter får en natskadestue.

På det kommunale plan var politikerne enige i de store træk. Kommunen er inde i en god udvikling og den er ikke kun centreret omkring Vejle. Centerbyerne og de tyndere befolkede områder er også i god gænge.

Det sidste skyldes ikke mindst den kommunale satsning på at få et godt samarbejde med de 28 lokalråd. Som det blev konstateret, så betyder en investeret krone i landdistrikterne aktiviteter for tre kroner. For i landdistrikterne er der meget frivilligt arbejde at hente.

Annonce

Vi skal have flere penge til nedrivningspuljen. Vi skal have bypedeller. Èt-årige lokalplanforslag sammen med lokalrådene, der skal have flere penge. Hvor mange valgløfter vil du have?

Gitte Frederiksen til ordstyrer Leif Søndergaard

Lidt uenighed om skoler

Kommunens skoler gav dog anledning til lidt uenighed. Her lagde Liberal Alliances Martin Fogh Skovlyst ikke skjul på, at han syntes, de sammenlagte skoler er en fejltagelse.

- Det fungerer ikke optimalt. Faktisk fungerer det så dårligt, at det skal gøres om igen. Der skal være en daglig leder på hver skole, sagde Martin Fogh Skovlyst.

Den idé var Torben Elsig-Pedersen (R) med på.

- Ikke bare på skolerne. Vi vil have, at der skal tænkes: Barnet først. Derfor er der brug for opnormering på personalesiden både i daginstitutionerne og i skolerne. Der skal flere pædagoger ind i daginstitutionerne og flere lærere ind på skolerne, sagde Torben Elsig-Pedersen.

Gerda Jørgensen (V) mente derimod, at skolerne, også de sammenbragte, fungerer fint.

- På Firkløverskolen Give fungerer tingene godt, har jeg forstået. Det er rigtigt, at alle kompetencer ikke findes på alle fire adresser. Men den findes og kan bruges både i Givskud og Grønbjerg, sagde hun.

Vest om

De politiske drillerier blev der også plads til. Ikke i en diskussion om asfalt til de mange grusveje i området, men i snakken om en kommende Hærvejsmotorvej.

Her bad ordstyreren deltagerne om klare svar på, om motorvejen skal gå vest eller øst om Billund.

Hvis den kommer, skal den vest om Billund. Det mente både Torben Elsig-Pedersen, Martin Fogh Skovlyst og Martin Jensen (S).

Gerda Jørgensen var mere undvigende i sit svar. Hun vil gerne afvente den VVM-redegørelse, der er på vej.

Det samme vil Gitte Frederiksen, der dog personligt helst vil have vejen vest om Billund. Men hun syntes, de tre øvrige partier skal afvente VVM-redegørelsen inden de træffer deres valg.

- I har jo selv bestilt den, konstaterede hun.

Det fik Martin Jensen til at undre sig over, at han skal afvente undersøgelsen, når hun godt kunne træffe sit valg uden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce