Annonce
Børkop

Institutioner i Brejning ramt af smitte: Alle beboere og ansatte testes

Der er konstateret corona-smitte på henholdsvis Postens Vej og Atriumhaven i Brejning. Begge steder er der blevet testet i stor stil. Der er kommet svar på, at borgerne på Postens Vej ikke er smittet. Der ligger ikke svar på medarbejderne endnu. Og heller ikke svar fra Atriumhaven. Foto: Mette Mørk
En medarbejder på Plejecenter Atriumhaven er konstateret smittet med covid-19. Alle beboere og medarbejder bliver nu testet. Også på institutionen Postens Vej er en medarbejder konstateret smittet.
Annonce

Brejning: Fredag blev en medarbejder på Postens Vej, der er et bosted for udviklingshæmmede, konstateret smittet.

Dagen efter, altså lørdag, var det så en medarbejder på Plejecenter Atriumhaven, der blev konstateret smittet med corona. Begge institutioner ligger i Brejning.

Medarbejderen på Atriumhaven havde ingen symptomer, men fik taget en taget en test, der viste sig at være positiv.

Medarbejderen er hjemsendt og isoleret, og plejecentret er nu sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed i gang med at opspore, om smitten kan have spredt sig.

Det oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

I dag er to af regionens covid-19-testbiler derfor rykket ud til plejecentret, og alle beboere vil i løbet af dagen blive testet i den ene bil, mens alle medarbejdere bliver testet i den anden bil. Efter syv dage vil alle - beboere og medarbejdere - blive testet igen.


Vi har hele tiden vidst, at vi en dag kunne stå i denne situation - og vi gør, hvad vi kan for at undgå, at smitten bliver spredt.

Anne Mette Lund, velfærdsdirektør i Vejle Kommune


Plejecenter Atriumhaven har efter smitten kontaktet de pårørende.

- Vi er selvfølgelig kede af, at en af vores medarbejdere er blevet smittet, men vi har hele tiden vidst, at vi en dag kunne stå i denne situation - og vi gør, hvad vi kan for at undgå, at smitten bliver spredt. Vi er løbende i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som rådgiver os, siger Anne Mette Lund, velfærdsdirektør i Vejle Kommune.

Annonce

Ingen smittede borgere

Dagen før var det på Postens Vej, at en medarbejder have en positiv test. Også her rykkede Vejle Kommune hurtigt ud, og testbiler blev sendt til stedet. Og lørdag kom der svar på, at ingen af borgerne er konstateret smittet.

Medarbejderne er også testet, men i skrivende stund er der ikke kommet svar.

Selvom Postens Vej og Atriumhaven ligger nær hinanden, er der - ifølge Anne Mette Lund - intet, der tyder på, at de to tilfælde af smitte har nogen forbindelse til hinanden.

Annonce

Lukker ikke for besøg

Plejecenter Atriumhaven og Vejle Kommunes øvrige plejecentre lukker ikke for besøg i øjeblikket, men skærper forholdene for besøg. Det vil sige, at alle skal være ekstra opmærksomme på en god hygiejne og sørge for at overholde afstandskrav.

Kommunen opfordrer også til, at besøg i videst muligt omfang foregår udendørs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Hundeejer efterlod Annette blødende efter angreb fra schæfer: - Hvordan kan man få sig selv til det

Annonce