x
Annonce
Billund

Institutioner skal fortsat have fleksible åbningstider

Forældre skal fortsat have fleksible muligheder for pasning, og daginstitutionernes serviceniveau skal tættere på hinanden. Det er essensen i en ny model for tildeling af ressourcer til institutionerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen.

Modellen for tildeling af ressourcer til kommunens daginstitutioner bliver justeret. Den udvidede åbningstid vil fortsat være gældende.

Billund Kommune: Forældre skal fortsat have fleksibilitet i daginstitutionernes åbningstider, og serviceniveauet i de enkelte institutioner skal tættere på hinanden.

Det er, hvad politikerne primært har taget hensyn til, når valget er faldet på model for tildeling af ressourcer til kommunens daginstitutioner. Ud af tre alternativer har politikerne peget på det alternativ, der justerer på disse to parametre.

- Udgangspunktet er en model, hvor institutionerne tildeles penge pr. barn, uanset for mange timer om igen institutionen har åben. Det medfører naturligvis, at institutionerne vil have lidt forskellige normeringer, da de vil få samme ressourcer pr. barn, men ikke have åben i lige mange timer, siger Klara Lyskjær Noer (V), som er formand for børne- og kulturudvalget i Billund Kommune.

Modellen giver mulighed for udvidet åbningstid, så forældrene kan tilmelde deres børn til pasning mellem klokken 6 og 18.

Annonce

Udvidet åbningstid

Ressourcetildelingsmodellen betyder, at forældrene har muligheden for at betale for pasning i fem forskellige moduler på henholdsvis 50, 45, 40, 32 og 25 timer.

Pasningstimerne kan placeres i tidsrummet mellem klokken 6 og 18, men såfremt der ikke er tilmeldt børn til pasning i alle timer, holder institutionen lukket. Altså er der kun åbent, når der er tilmeldt børn.

Tre stemmer imod

Det var dog ikke alle byrådets medlemmer, som var begejstrede for denne model. Kun 14 stemte for, mens Borgerlisten, Radikale Venstre og et enkelt medlem af Venstre valgte at stemme imod valget af model.

- Jeg kan ikke stå inde for, at vi ikke tilstræber at have ens service i hele kommunen, men at vi vælger en model, der lægger et økonomisk pres på de mindre institutioner, lød det fra Kenneth Storbank (V).

Han så hellere, at byrådet havde valgt den model, som ville udligne serviceniveauet i alle kommunens institutioner.

Ingen stemme fra S

Forslaget blev dog vedtaget, da de syv byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet alle undlod at stemme. Partiet kan nemlig se både fordele og ulemper ved den nye model.

- Vi har i Socialdemokratiet hele tiden været mod den nye ressourcetildelingsmodel. Men det her er trods alt en lille forbedring af modellen. Vi havde dog hellere set, at man havde arbejdet for at sikre gode normeringer, lød det fra gruppeformand Kris Jensen Skriver (S).

Den nye ressourcetildelingsmodel træder i kraft allerede ved årsskiftet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce