x
Annonce
Fredericia

Så du også flyene?: Interesserede fulgte F16-formation over Fredericia

Ni af flyene lå i diamantformation, mens det tiende fulgte med lidt på afstand. Foto: Peter Friis Autzen
Flere tog opstilling på Rådhuspladsen, klar med kameraet for at bevidne den usædvanlige jubilæums-formation.

Fredericia: Præcist til tiden buldrede ti F16-fly i formiddags ind over Fredericia på deres rundtur over det meste af landet.

Formationen fejrede, at det er 40 år siden, Danmarks flyvevåben fik F16-fly. Flyene var lovet til overflyvning af Jyllands hovedstad klokken 11.05 - og de kom til tiden.

På Rådhuspladsen stod 10-15 mennesker i små forsamlinger for at opleve synet og lyden, som var overstået på ganske få sekunder.

- Det er spændende. Så store formationer ser man ikke ret tit, sagde Jørgen Christensen, der fulgtes med fru Hanne Jacobsen.

Af de to har han den største flyinteresse - men uden rigtigt at nørde.

- Jeg har været til åbent hus på Flyvestation Karup og set flyvemaskiner der. Og her kommer de jo både flere fly end normalt og samtidig længere nede end normalt, sagde Jørgen.

Flyene kom i cirka 600 meter højde, forholdsvis lav hastighed og med et lydniveau, der ikke gjorde det nødvendigt at stikke fingrene i ørerne.

Formationen vender tilbage til Trekantområdet klokken 15.15, hvor den kan opleves over Brejning og Vejle.

Også Guldkalven på Fredericias rådhusplads holdt øje med de ti jagerbombere. Foto: Peter Friis Autzen
Jørgen Christensen og Hanne Jacobsen fra Fredericia er ikke fly-nørder, men et usædvanligt syn som ti F16'er på én gang ville de alligevel ikke snydes for. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce