Annonce
Give

Intern rokade: En af kommunens største virksomheder skifter administrerende direktør

Danpo A/S med hovedkvarter i Farre har siden 2013 været en del af Scandi Standard. Arkivfoto: Torben Glyum
Kyllingevirksomheden Danpo, der har hovedkvarter i Farre, får svenske Magnus Lagergren som administrerende direktør. Mark Juel Hemmingsen, der har siddet på posten de seneste år, bliver i stedet direktør for et af Danpos moderselskabs øvrige projekter.
Annonce

Farre: Efter fire et halvt år med Mark Juel Hemmingsen ved roret skifter kyllingevirksomheden Danpo A/S administrerende direktør.

Fremover hedder direktøren for slagteri- og forædlingsvirksomheden, der har hovedkontor i Farre, Magnus Lagergren. Det fremgår af oplysninger fra Det Centrale Virksomhedsregister.

Selvom svenske Magnus Lagergren er nyansat er Danpo A/S ikke et nyt bekendtskab for ham. Da Danpo A/S i 2013 blev en del af den nordiske kyllingevirksomhed Scandi Standard, sad han som direktør i den svenske virksomhed Kronfågel, der ligeledes er en del af Scandi Standard. Desuden har han været en del af ledelsen i Scandi Standard siden 2014.

Annonce

Skal fokusere på glade kyllinger

Den nu forhenværende direktør Mark Juel Hemmingsen bliver i stedet direktør for initiativet The Happy Chicken Projekt, der i samarbejde med en række restaurantkæder og lignende vil sikre kyllingerne et bedre liv ud antibiotika og lignende. Det er Scandi Standard, der står bag projektet, som Mark Juel Hemmingsen allerede beskæftiget sig med.

- I Scandi Standard er vi vokset med 7 procent organisk hvert år i de seneste seks år. Det vil vi gerne fortsætte med. Det indebærer, at vi hele tiden arbejder offensivt på, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre. Vi tror på, vi har mulighed for at udbrede konceptet i stor udstrækning, og det vil vi gerne bruge Mark Hemmingsen til, udtaler Leif Bergvall Hansen, der er direktør for Scandi Standard, til mediet AgriWatch.

Selv glæder Mark Juel Hemmingsen sig til den nye rolle.

- Siden vi startede The Happy Chicken Project, har over 20 store foodservice kæder i Danmark tilsluttet sig rejsen mod bedre dyrevelfærd, heriblandt 7/11, Bone’s, Scandic, Halifax Burgers, Wedo, Burger Shack, Tivoli og mange flere. Det er derfor med stor glæde, at jeg nu kan offentliggøre, at bestyrelsen i Scandi Standard har valgt at satse fuldt ud på en udrulning af The Happy Chicken Project i Europa, og jeg har fået lov til at stå i spidsen for det, skriver han på Linkedin.

Annonce

Omsætter for to milliarder kroner

Udover hovedkontor og forædlingsfabrik på Tykhøjetvej i Farre består Danpo A/S også af et slagteri i Aars, hvor der årligt slagtes omkring 50 millioner kyllinger.

Samlet set omsætter Danpo A/S årligt for omkring to milliarder kroner.

Af det senest offentliggjorte regnskab, der viser resultatet for 2019, fremgår det, at Danpo A/S havde en omsætning på 2,29 millarder kroner, mens overskuddet var på 27,2 millioner kroner. Dermed steg både omsætning og indtjening set i forhold til 2018, hvor virksomhedens omsætning og resultat lå på henholdsvis 1,97 milliarder og 7,9 millioner.

Virksomheden har over 1200 ansatte.


Det er derfor med stor glæde, at jeg nu kan offentliggøre, at bestyrelsen i Scandi Standard har valgt at satse fuldt ud på en udrulning af The Happy Chicken Project i Europa, og jeg har fået lov til at stå i spidsen for det.

Mark Juel Hemmingsen, tidligere direktør Danpo A/S


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Undrer du dig også: Gågade genåbner med ensretning - men mærker er forsvundet

Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle

33.000 indkaldt på én gang: Kronisk syge syddanskere kan få første vaccinestik i marts eller først i april

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce