Annonce
Kultur

International Cobra-kunst vises i Kongensgade

Under titlet: "Vulkanologi og andre lyriske abstraktioner" præsenterer Fredericia Kunstforening Cobrakunst i international klasse i februar. Den 7. februar er der fernisering på udstillingen i Kongensgade 111. Planche: Fredericia Kunstforening
Det er lykkedes Fredericia Kunstforening i samarbejde med Kunstforeningen i Faaborg og Jorn-museet at kunne præsentere international kunst i Kongensgade i februar. Pierre Alechinskys kunst har været udstillet i New York og Paris.

Fredericia: Museum Jorn i Silkeborg står i samarbejde med Fredericia Kunstforening og Kunstforeningen for Faaborg og omegn bag en udstilling med den internationale Cobra-kunstner Pierre Alechinsky.

Maleren og grafikeren Pierre Alechinsky er blandt Europas mest indflydelsesrige, nulevende kunstnere, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse om udstillingen, som præsenteres i Kongensgade 111 fra den 7. februar til 2. marts. Herefter fortsætter udstillingen til Faaborg.

Pierre Alechinsky tilsluttede sig i 1949 Cobra-bevægelsen sammen med Asger Jorn, Christian Dotremont og Karel Appel. I 1951 flyttede han til Paris for at studere trykteknik hos Stanley William Hayter på det kendte Atelier 17.

Et vigtigt element i Alechinskys kunstneriske praksis er hans indgående kendskab til fjernøstlig kunst og kultur, som han forfinede som Paris-korrespondent for den japanske avis Bukobi i 1950’erne.Alechinskys kunst har været vist på nogle af de mest anerkendte udstillingssteder i verden, bl.a. på Guggenheim-museet og Museum of Modern Art i New York, på Stedelijk Museum i Amsterdam samt på Centre Pompidou i Paris.

Tæt samarbejde med Jorn

Pierre Alechinsky og Asger Jorn havde et mangeårigt, frugtbart kunstnerisk samarbejde. Efter Jorns død i 1973 donerede Alechinsky en række betydningsfulde værker af anerkendte europæiske kunstnere til Museum Jorn i Silkeborg.

Af Alechinskys egen produktion har Museum Jorn i dag henved 400 værker – bl.a. det store relief Penslens tanker, som snor sig omkring vandmesterboligen i museets indre gård.

Udstillingen giver indblik i kunstnerens poetiske billedunivers. Den viser et repræsentativt udvalg af Pierre Alechinskys maleri samt grafiske arbejder fra Museum Jorns samling. Til udstillingen publiceres et rigt illustreret katalog. Udstilling og katalog er realiseret med støtte fra Danske Bank.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat 19.55: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce