Annonce
Kultur

International guidebog: Vejle er Danmarks mest undervurderede by

På Twitter har Lonely Planet mere end 6,3 millioner følgere, som onsdag kunne læse om Vejle, Danmarks mest undervurderede by. Screenshot
Verdens førende rejsebogsforlag Lonely Planet lister stribevis af grunde til, at de mange turister i København bør tage en tur omkring Vejle
Annonce

Vejle: "Vejle er et mikrokosmos af, hvad Danmark er bedst kendt for: Innovativ kunst og design, blændende arkitektur og en varieret kulinarisk scene, der inkluderer alt fra prisbillige fødevaremarkeder til eksklusiv mad."

Det konkluderer verdens førende rejseguide-forlag, Lonely Planet, onsdag i en artikel på forlagets hjemmeside, som vurderer, at Vejle er "Danmarks mest undervurderede by."

Lonely Planet har lagt et link til artiklen ud på sin Twitter-konto, som har 6,3 millioner følgere verden over, og dermed får Vejle masser af gratis reklame.

Og man får helt lyst til at være turist i sin egen by, når man læser den amerikanske journalist Julekha Dashs artikel. Her opfordrer hun det rekordstore antal turister, der tager til København, til at lægge vejen forbi den jyske fjordby.

Rejsende strømmer i rekordstort antal til Danmark, men mange kommer ikke udenfor København for at opleve det nordiske lands charmerende små byer. Overvej Vejle.

Artiklens indledning

Annonce

10 gratis kultursteder

Journalisten fremhæver, at toget stopper lige midt i byen tæt på byens 900 meter lange gågade, der er fyldt med butikker, cafeer og historiske bygninger.

Og det er netop et billede fra byens gågade, som Julekha Dash bruger som indgangsbillede til sin private Twitter-profil.

I midtbyen fremhæver hun Sct. Nicolai Kirke og rådhuset, og hun når også omkring havnen, hvor det ikke overraskende er Fjordenhus og Bølgen, hun anbefaler at lægge vejen forbi.

Vejle er også en by for kunstelskere ifølge Lonely Planet, der lister 10 kulturelle og historiske steder, der er gratis at besøge.

Det gælder først og fremmest Vejle Kunstmuseum og kulturmuseet, mens amerikaneren finder noget af den bedste kunst i byen rundt på gader og stræder. "Det er næsten overalt, hvor du kigger," som den amerikanske journalist formulerer det.

Annonce

Sjov og finurlig reklame

Ikke overraskende er kommunaldirektør Niels Ågesen ganske godt tilfreds med den uventede omtale, som kan være med til at sende endnu flere turister til Vejle.

- Jeg synes, at artiklen er en spændende anerkendelse af de ting, vi går og laver. Vi ved godt, at vi ikke er en millionby eller en metropol, og vi kan godt lide at spille på, at vi er en lidt underspillet destination, og det her er virkelig en fjer i hatten. Man skal ikke underkende, at Lonely Planet bliver læst over hele verden, og det her er en sjov og finurlig reklame for Vejle, siger Niels Ågesen.

Turismeomsætningen i Vejle Kommune landede sidste år på 2,5 milliarder kroner, hvis man regner alt med, og turisme er, ifølge kommunaldirektøren, den sektor, der oplever den største stigning i antal arbejdspladser i kommunen i disse år.

- Vi er meget optaget af, at vi de senere år i stigende grad er blevet en turistdestination. Selvfølgelig kommer mange turister til Legoland, men rigtig mange tager også turen omkring Vejle, og det her kan sagtens være sådan noget, folk rejser efter, siger kommunaldirektøren, som afviser, at kommunen har haft en finger med i omtalen.

- Vi var lige så overraskede, som alle andre, da vi læste artiklen, siger han.

Bloggere havde ikke været i Aarhus

Den amerikanske rejseblog Travel Lemming udråbte i november Aarhus til at være et af verdens bedste nye rejsemål i 2020. Det var en artikel flere medier skrev om og VisitAarhus solede sig i.

DR's Detektor-redaktion kunne efterfølgende dokumentere, at de rejsebloggere, der havde valgt Aarhus, aldrig havde sat deres ben i byen.

Om det er tilfældet for Lonely Planets rejseskribent, amerikanske Julekha Dash, der fremhæver Vejle som Danmarks mest undervurderede by, har avisen forsøgt at få svar på. Den amerikanske mad- og rejsejournalist har endnu ikke svaret på avisens spørgsmål, men noget tyder på, at hun har været i både København og Vejle.

Artiklen på Lonely Planets hjemmeside er godt nok illustreret med billeder, journalisten ikke selv har taget - det er fotos fra billedbureauer som Getty Images og Shutterstock. Men på sin egen Instagram-profil og Twitter-konto har skribenten lagt andre fotos op fra Vejle og København, og kører man dem igennem programmet TinEye, der sammenligner billederne med de mange fotos, der cirkulerer ude på nettet, er der tale om unikke fotos.

Annonce

Overser gourmet-stederne

Ud over at skrive om rejser er Julekha Dash også restaurant- og madskribent, og hun når også omkring Vejles madscene. Her anbefaler hun at lægge vejen forbi en god håndfuld steder i Vejle.

Enten byens latinerkvarter i Vejle Midtpunkt, hvor hun fremhæver Taverna Hellas og MadRick. I Den Smidtske Gård fremhæves No. 14 Vinbar, mens hun også anbefaler at lægge vejen forbi Street Food Vejle og Remouladen på havnen.

Lidt overraskende er det, at hun ikke har opdaget, at Vejle også er repræsenteret i Guide Michelin med Restaurants MeMu ene stjerne, mens gastronomi af høj klasse også kan opleves i netop Fjordenhus og på Treetop på Munkebjerg Hotel.

Noget tyder dog på, at amerikaneren har lagt vejen forbi Vejle, før Restaurant Lyst åbnede i Fjordenhus. I hvert fald har hun lagt et billede op fra besøget i København tilbage i september, mens Lyst først slog dørene op i november.

Vejle Amts Folkeblad har skrevet til den amerikanske rejsejournalist for at høre, hvornår og hvor længe hun var i Vejle, men Julekha Dash har ikke nået at svare endnu.

Bølgen er ikke overraskende et af de steder, som rejsejournalisten anbefaler turister at lægge vejen forbi i Vejle. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce