Annonce
Brande

International Village Brande tager til Kulturmødet

Olga Yurchenko fra Ukraine er en af deltagerne i konferencen. Hun har selv haft glæde af tilflytterprogrammet. Arkivfoto
Aftenskoler udbreder idé om at hjælpe internationale tilflyttere.

Brande: Morten Colbert og Ulla Bundgaard fra DOF Brande/Nr. Snede Aftenskole er blevet inviteret til at holde et oplæg på Kulturmødet Mors 2019 for at fortælle om International Village Brande.

Under overskriften ”Ny i byen” fortæller duoen om de erfaringer, de har gjort sig med at samarbejde med Brandes erhvervs- og foreningsliv om at byde internationale tilflyttere velkommen til Brande. Med på Kulturmødet kommer også de to deltagere Olga Yurchenko fra Ukraine og Karishma Pathania fra Indien, som begge er bosiddende i Brande.

- Vi har oplevet stor interesse for projektet fra andre byer, og vi glæder os til at fortælle om vores erfaringer på Kulturmødet, der i år har valgt at sætte fokus på kulturens samspil med verden. Det er jo i bogstaveligste forstand, det, vi laver, når vi introducerer dansk kultur for nye branditter, der kommer til fra hele verden. På Kulturmødet er der også fokus på kreative partnerskaber – og sådanne har vi været så heldige at indgå mange forskellige over de tre år, projektet har kørt, forklarer Morten Colbert og Ulla Bundgaard, der har oplevet en enorm nysgerrighed og samarbejdsvillighed fra branditterne.

- Deltagerne har sat stor pris på at deltage i kurserne. De giver udtryk for, at de har fået både indsigt og hjælp til at skabe netværk i deres nye hjemland og deres nye hjemby, udtaler duoen videre.

Aftenskoler og erhvervsliv samarbejder

International Village Brande er et projekt drevet af DOF Brande/Nr. Snede Aftenskole i samarbejde med kommunen, det lokale erhvervsliv, Siemens Gamesa og Bestseller. Projektet byder internationale tilflyttere velkommen til Brande. International Village Brande startede i 2016 som et forsøgsprojekt, hvor Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande fik puljemidler hjem fra Integrationsministeriet og Dansk Oplysningsforbunds Initiativpulje.

Under overskriften International Village Brande undervises de udenlandske tilflyttere i at bo i Brande. Kursusrækken har blandt andet dansk madlavning, foreningsaften, besøg på biblioteket, busture i lokalområdet, virksomhedsbesøg, rådgivning i forhold til bosætning og huskøb og meget andet på programmet. Forløbet har været suppleret med et par foredrag, hvor Dansk Industri via det lokale erhvervsråd har sponsoreret foredragsholderne. Det har betydet, at antropologen Dennis Nørmark og amerikanske Kay Xander Mellish blandt andet har været på besøg for at fortælle om den danske kultur.

- Vi oplever nu et blomstrende internationalt miljø i Brande og omegn – og der er blevet oprettet internationale afdelinger af både Rotary og Soroptimist International. Her er flere deltagere fra International Village Brande-forløbene blevet optaget, fortæller Morten Colbert og Ulla Bundgaard.

Oplægget finder sted på lørdag 24. august klokken 10 Hos Maj-Britt, Gasværksvej 22, Nykøbing Mors.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Annonce