Annonce
Erhverv

Internationalt hackerangreb ramte Bredehus: Nu bliver alle bookinger også noteret i en mappe som backup

Køkkenchef Simone Heise (tv.) og Charlotte Bladt står i det daglige for driften af Hotel Bredehus, som blev ramt af et stort internationalt hackerangreb i juli. Nu er de med i en ny kampagne om IT-sikkerhed. Arkivfoto: Flemming Larsen
I 10 dage måtte Hotel Bredehus klare alting manuelt, da deres IT-system var ramt af et internationalt hackerangreb. Hotellet har lært meget af hackerangrebet og er nu med i en ny kampagne om IT-sikkerhed.

Bredsten: Juni måned er højsæson for mange hoteller. Derfor var det noget nær det værst tænkelige tidspunkt, da Hotel Bredehus i juli blev udsat for et hacker-angreb.

Det var virksomheden Techotel, der udbyder det bookingsystem, som hotellet benytter sig af, der var blevet hacket i et såkaldt 'ransomware'-angreb. Hackere havde overtaget kontrollen med det store computersystem og forlangte penge for at give kontrollen tilbage til dets ejer.

For hotellet i Bredsten, som var ét af omkring 900 hoteller og restauranter fordelt på tre lande, der blev ramt af angrebet, betød det, at al information om reservationer, selskaber og overblik over bookede og ledige værelser forsvandt.

Annonce

- I sidste uge var vi så heldige, at jeg havde et nogenlunde overblik over, hvad og hvem der tjekkede ind, og lørdag havde vi et bryllup med alle værelser booket - som var til at huske. Lige nu aner jeg ikke, hvad der tjekker ind, hvis jeg skal være hudløst ærlig, fortalte restaurant- og bookingchef Charlotte Bladt til avisen dengang.

Analog backup

I dag har Hotel Bredehus bedre styr på IT-sikkerheden, og så har hotellets folk på et enkelt område valgt at ty til analoge hjælpemidler for at sikre, at de stadig kan have et overblik over gæster og reservationer, hvis et lignende hackerangreb skulle ske en anden gang.

For nu bliver alle reservationer og indtjekninger ikke kun registreret digitalt. Alt bliver også noteret i en en manuel mappe, som er en god backup.

Selvom Charlotte Bladt i dag har vænnet sig til at benytte en manuel backup ved siden af den digitale, så ville hun ikke ønske for nogen at skulle drive et hotel, hvor alt må håndteres i manuel papirform. Men det var lige præcis det, Bredehus stod overfor, da hackerne pludselig slog til:

- Vores kassesystem i vores restaurant var sat op på samme system som booking af værelser, og derfor måtte vi lave alt manuelt. Det vil sige håndskrevne sedler til køkkenet og håndskrevne kvitteringer. Vi havde ikke en back-up, og 10 dage uden kassesystem og bookingsystem var noget af en udfordring. Det var som at være tilbage i 1930’erne, siger Charlotte Bladt i en pressemeddelelse.

Vores kassesystem i vores restaurant var sat op på samme system som booking af værelser, og derfor måtte vi lave alt manuelt. Det var som at være tilbage i 1930’erne

Charlotte Bladt, restaurant- og bookingchef

Hotel Bredehus er nu med i en kampagne under SikkerDigital.dk, Erhvervsstyrelsen og Industriens Fond "Den sikre investering", som sætter fokus på vigtigheden af digital sikkerhed. Her står otte virksomheder frem, herunder altså Hotel Bredehus, og fortæller om IT-sikkerhedsbrud, og hvordan de har rejst sig efter et cyberangreb og styrket deres forretning.

Annonce

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce