Annonce
Erhverv

Internettet løber med annoncekronerne og det kan aflæses på VAF Mediers resultat for 2020

- Vi er udfordret, men vi er ikke udfordret på vores eksistens, lød det fra Jesper Rosener på generalforsamlingen i VAF Medier Holding A/S onsdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
VAF Medier Holding A/S kom ud af 2020 med minus på otte millioner kroner. Det er Jysk Fynske Mediers minus på 98 millioner kroner, der smitter af.

Vejle: - Vi udgiver ikke aviser for at tjene penge, men vi skal tjene penge for at kunne udgive aviser.

Med de ord lånt fra en konkurrent og kollega præsenterede Gert Eg, formand for VAF Medier Holding A/S, onsdag årets resultat for de fremmødte aktionærer ved årets generalforsamling i mediehuset på Bugattivej.

VAF Medier Holding har via ejerskabet af Jyske Medier A/S en ejerandel af Jysk Fynske Medier P/S, der lokalt står bag udgivelsen af blandt andet Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad.

Annonce

Koncernen, der blev til i 2015 ved en fusion mellem de tre selskaber Jyske Medier, Syddanske Medier og Fynske Medier, kom ud af 2022 med et minus på 98 millioner kroner.

Med en ejerandel på 8,25 procent betyder det, at VAF Medier Holding A/S kom ud af året med et minus på omkring otte millioner kroner.

Udvalgte tal fra VAF Medier Holding A/S-regnskab 2020

Udvalgte nøgletal fra VAF Medier Holding A/S-regnskab 2020

Resultat efter skat: -8,1 millioner kroner (5,5 mio. kr.)

Egenkapital: 78,6 millioner kroner (86,9 mio. kr.)

Udbytte til aktionærer: 144.000 kroner (144.000 kr.)

(Tal i parentes fra 2019-regnskabet)

- Det er naturligvis et resultat, som vi trods alle gode forklaringer må betegne som utilfredsstillende, lød det fra Gert Eg til de omkring 50 fremmødte aktionærer.

De kunne dog glæde sig over, at det dårlige resultat ikke får indvirkning på deres afkast, der de seneste mange år har ligget stabilt på ni procent.

Techgiganter udfordrer

Forklaringen på det utilfredsstillende resultat kom administrerende direktør for Jysk Fynske Medier A/S Jesper Rosener med, da han fik ordet på generalforsamlingen.

Han pegede dels på corona-nedlukningernes indvirkning på omsætningen og dels på en markant ændring i strømmen af annoncekroner.

- I februar - før nedlukningen - lå vi på indeks 110. Altså over budgettet. En måned senere lå vi på indeks 2. Så hårdt blev vi ramt. Det er en del af forklaringen på underskuddet. En anden del er den strukturelle udvikling i annoncemarkedet, hvor vi - på hele reklamemarkedet i Danmark - ser en stor flytning af annoncekroner fra tv, dagblade og ugeaviser over til de store techgiganter som Google og Facebook, lød det fra Jesper Rosener.

Generalforsamlingen sagde tak for indsatsen til bestyrelsesmedlem Jens Vibjerg, der faldt for aldersgrænsen på 70 år og fik overrakt en gave af direktionssekretær Susanne Højrup. Bestyrelsen fortsætter som en tremands bestyrelse, som bestemmelserne giver lov til. Foto: Michael Svenningsen

Han illustrerede udviklingen med tal fra 2007, hvor det samlede reklameforbrug i Danmark lå på 14,7 milliarder kroner. Heraf lagde annoncørerne 3,2 milliarder kroner i dagbladene, 2,7 milliarder kroner hos ugeaviserne, 2,7 milliarder kroner på internettet og 2,5 milliarder kroner på tv-reklamer.

- I 2020 med et samlet reklameforbrug på 13,5 milliarder kroner, tog internet-annoncer 8,9 milliarder kroner - heraf Google og Facebook alene 5 milliarder kroner - mens der kun blev brugt 521 millioner kroner til dagbladsannoncer. Det er klart, at det udfordrer os - jeg skal dog tilføje, at vi ikke er udfordret på vores eksistens, lød det fra Jesper Rosener.

Han understregede, at der ikke kun er dårlige nyheder fra Jysk Fynske Medier, der er Danmarks næststørste private mediekoncern med omkring 1900 ansatte, og forventer at komme ud af 2021 med et overskud på fem millioner kroner.

Omkring 50 aktionærer var mødt frem til generalforsamlingen i VAF Medier Holding A/S. Foto: Michael Svenningsen

- Vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi vil sikre demokrati og sammenhængskraft, og derfor har vi søsat og vil søsætte mange nye initiativer, blandt andet med køb af Helsingør Dagblad og start af 10 lokale nyhedssites i Københavns-området, lød det fra Jesper Rosener på generalforsamlingen i mediehuset, der blev sluttet af med et oplæg ved Anne-Marie Dohm, administrerende direktør og ansvarshavende redaktør på Radio4.

Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Vejle For abonnenter

Husker du Jytte og Viktor med den gamle agave? Nu er blomsten sprunget ud - se den her

Annonce