Annonce
Sport

IOC: Brisbane er bedste bud på OL-vært i 2032

Til sommer skal Japan være vært for det næste OL. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters
OL i 2032 kan meget vel blive afholdt i Brisbane. IOC indleder nu dialog med henblik på en aftale.

Den australske by Brisbane er den varmeste kandidat til at afholde sommer-OL i 2032.

Det oplyser Den Internationale Olympiske Komité på et pressemøde onsdag.

IOC's værtskommission anbefaler, at organet indleder en "målrettet dialog" med organisationen bag Brisbanes bud, da det er kommissionens foretrukne bud på en kommende OL-vært.

- Brisbane har præsenteret et meget avanceret koncept for legene, siger nordmanden Kristin Kloster Aasen, der er leder af IOC's værtskommission.

Australien var senest vært for et sommer-OL i 2000. Dengang foregik legene i Sydney.

Brisbane ligger over 900 kilometers kørsel nord for Sydney på Australiens østkyst, og der bor over to millioner mennesker i Brisbane.

Selv om en dialog med Brisbane indledes, er det ikke nødvendigvis sikkert, at den australske by ender med at blive udpeget som OL-vært.

IOC har tidligere meddelt, at en beslutning ikke behøver at blive truffet før senest i 2025, men forløber dialogen med Brisbane efter planen, kan aftalen blive underskrevet allerede senere i år.

Mumbai (Indien), Jakarta (Indonesien), Doha (Qatar), Madrid (Spanien) og det tyske Ruhr-distrikt har også været i dialog med IOC's værtskommission, mens andre byer er nævnt som potentielle bejlere til værtskabet.

Til sommer skal det udskudt OL i Tokyo afvikles, mens Paris er vært for sommerlegene i 2024, før Los Angeles får fornøjelsen i 2028.

I 2019 ændrede IOC måden, hvorpå en OL-arrangør vælges. En foretrukken værtskandidat skal igennem en grundig granskning af IOC's værtskommission, før byen kan vælges som OL-vært.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce