Annonce
Egtved

Isabella er klar til VM i polefitness

Det kræver stor styrke at kunne hænge på polen og lave forskellige akrobatiske stillinger, men det er noget af det, der tiltaler Isabella Bank ved polefitness. Hun træner i øjeblikket flere timer hver dag for at blive klar til verdensmesterskaberne.foto: Lars Juul
Annonce
ødsted - Det kræver masser af smidighed og styrke og ikke mindst tålmodighed at blive dygtig til polefitness.

I knap fire år har 17-årige Isabella Bank fra Ødsted dyrket sporten, og det har blandt andet ført et klubmesterskab og et danish nationals-mesterskab (en pendant til DM, red.) med sig.

Netop sejren ved danish nationals sikrede den unge poledanser en plads til VM i Riga, Letland, hvor hun skal dyste lørdag 26. november.

- Jeg tog til en prøvetime sammen med en veninde, og så fangede det mig bare med det samme. Det er rigtig sjovt, selvom det samtidig er rigtig hårdt, fortæller Isabella Bank.

Hun som træner så vidt muligt alle fem hverdage om ugen, minimum én time, og nogle gange både to og tre timer.

- Jeg kan slet ikke forestille mig at undvære min træning, for det er vildt vanedannende. Hvor andre af mine jævnaldrende måske drømmer om at komme hjem og smide sig på sofaen efter en dag i skole, så hungrer jeg efter at komme hen at træne, siger hun.

Det er især det med de styrkebetonede tricks på polen, der tiltaler den unge gymnast.
Der hersker stadig nogle fordomme om, at polefitness handler om strip og sex, men heldigvis har flere og flere fået forståelse for, at det faktisk er en sportsgren, som bare foregår på en stang.foto: Lars Juul
- Det kræver ofte rigtig meget tålmodighed at få et trick helt på plads, men når det så lykkes, er det helt vildt fedt!
Annonce

Egen koreografi

Det mange timers træning har også givet skærpet Isabellas konkurrence-gen.

- I starten var jeg ikke specielt interesseret i at stille op til konkurrencer, men jeg kan godt mærke, at efter jeg har vundet et par gange, så har det givet blot på tanden. Det er fedt at skulle træne op til noget og præstere så godt som muligt, lyder det fra den unge kvinde.

Træningen til VM er i fuld gang. Blandt andet arbejder Isabella Bank på at finpudse den koreografi, hun vil vise i Riga.

- Jeg laver selv min koreografi, så den kommer til at passe til, hvad jeg synes, der er sjovt, og hvad jeg synes, jeg er god til. Undervejs får jeg så god sparring fra min træner, som også gerne hjælper, hvis jeg er i tvivl om, hvordan jeg kommer pænest videre fra ét trick på polen til et andet, forklarer hun.
Annonce

Udskudt fødselsdag

Fredag 25. november er der afgang fra Danmark til Letland, så hun er klar til at dyste om titlen som verdensmester i den amatørklasse, hun stiller op i.

- Det er samtidig min 18-års fødselsdag. Jeg havde egentlig planlagt stor fødselsdagsfest i den weekend, men da jeg fik mulighed for at komme med til VM, endte jeg med at flytte festen, siger Isabella Bank.

Først og fremmest glæder hun sig til at opleve at være med til sådan et stort stævne, men hun lægger heller ikke skjul på, at hun går efter at vinde.

- Jeg har været ved at se videoklip af mine russiske modstandere, og de er vildt dygtige, så det skal nok blive en skarp konkurrence, siger hun.

Når hun kommer hjem fra verdensmesterskaberne, har Isabella Bank ikke lagt sig helt fast på, hvad der skal ske.

- Jeg skal nok lige slappe lidt af, og så skal jeg måske nok lige fokusere lidt på mit skolearbejde, som er gledet lidt i baggrunden her, mens jeg går og træner op til VM - og så skal jeg selvfølgelig fejre min fødselsdag. Så må vi se, hvad der kommer derefter, siger hun med et stort smil.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce