Annonce
Give

Iskold festival med masser af varme og publikumskontakt

Foto: Michael Svenningsen
Give - Motorsavene trak med deres hvinende kædefræs gennem glasklare isblokke masser af nysgerrige til Torvet lørdag formiddag.

Med tre kunstnere i gang på selve Torvet og en i Østergade og en i Vestergade var der nok at se på. De fem kunstnere gik i gang klokken 11.

Klokken 12 blev der endnu mere at se på, for da åbnede "Ice for Kids" på Torvet. Her sørgede festivalens tovholder Søren Cip Nielsen for, at også børnene fik mulighed for at arbejde skulpturer frem af isblokkene.

Det foregik dog uden motorsave. Her var der kun mejsler og forskellige stemmejern at bearbejde isblokkene med.

Men engagementet og entusiasmen var ikke mindre ved børnebordet end ved de fem kunstneres store isblokke. Nærmere tværtimod.

For de fem professionelle kunstnere lod sig gerne forstyre af publikum. De havde tid til gode pauser, hvor de villigt forklarede om deres tekniker og inspiration.

- Jeg bruger det aktivt i mine skulpturer. Jeg ved ikke, hvordan værket udvikler sig. Min inspiration henter jeg i snakken med publikum eller når de snakker sammen, siger Susanne Ahrenkiel.
Kunstnerne viser også gerne deres redskaber frem. De eldrevne motorsave er nemlig kun til det grove arbejde med isblokkene. Efter saven kommer jernet, lige som i sløjdlokalerne i skolen.

- Det her er mit kæreste jern. Jeg fik efter nogle svære forhandlinger lov at købe det i Kina, da jeg deltog i den store isfestival i Habin, siger Søren Lyngbye.

Jernene var officielt ikke til salg, men han fik via gode kontakter fingrene i et af dem.

- Det er perfekt til at runde de skarpe kanter af med, siger han.

De fem kunstnere har hver deres arbejdsmetode. Værkerne bliver derfor også meget forskellige. Ikke blot på grund af de forskellige teknikker, men på grund af de forskellige måder at udnytte isens udtryk på.

Hvor børnene fik lov at tage deres skulpturer med, efterlod de fem kunstnere deres værker på og omkring Torvet.

Overlever de nattens eventuelle besøg af overrislede personer på vej hjem, vil de løbet af de kommende par dage forsvinde ned i undergrunden, stige til vejs som damp og falde ned igen som regn.
Måske ender de deres næste kredsløb som isskulpturer igen. Garanteret med en helt ny figur.

Isfestivalen var et led i branding af Give som skulpturby.

Den er arrangeret af Skulpturby.dk, Give Handelsstandsforening og med Vejle Kommune som økonomisk bagmand.

Det blev en publikumssucces og den varme stemning mellem publikum og kunstnere kan ikke have forlænget værkernes levetid.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce