Annonce
Kultur

Iskold julehygge og herlig handelsfest i Gives gader

Kenneth Eriksen er Gives officielle champion i hotdogspisning. Næsten 8 hotdogs satte han tillivs på 10 minutter til Black Friday i Give. Foto: Jim Hoff
Den store årlige handelsaften Black Friday bliver ved med at trække folk til byen, men i takt med at konceptet strækker sig over flere dage, betyder det også at tilstrømningen af folk inden for de klassiske fire Black Friday-timer er mindre bombastisk.
Annonce

GIVE: Liv i gaderne, massevis af gode tilbud i butikkerne, sjove konkurrencer, udtrækning af gavekort og aktiviteter på Torvet og i gaderne. Det er i bund og grund essensen af Black Friday i Give og har været det i nu 7 år.

Eventen har også i nu syv år i træk trukket masser af folk og dermed gode handler til byen; sådan var det også i år, men der viser sig dog mere og mere en tendens, der allerede i 2017 og 2018 lod ane, hvor det bærer hen ad med dette fra USA importerede handelskoncept.

Summen af gæster er den samme, men i og med at flere og flere butikker er begyndt at skyde hul på Black Friday flere dage før og faktisk også efter selve Black Friday-dagen, oplever man, at tilstrømningen af folk også fordeler sig over hele dagen og ikke kun på de fire klassiske Black Friday-timer fra 20.00 til midnat.

Det betyder helt konkret her i Give, at butikkerne oplever travlhed lige fra klokken 10.00 og frem til hen mod klokken 24.00, hvor "kampen" så blæses af. Med en klar tendens, at der især på aftenenes sidste to timer er en ret logisk afmatning af folk i byen.

- Vi har været rundt og tale med en lang række butikker, og de siger alle over én kam, at de har haft rygende travlt hele dagen. Butikkerne er rigtig godt tilfredse med opbakningen og de handlende har oplevet en rigtig god og hyggelig stemning med massevis af glade folk, der har fået købt godt ind til jul, fortæller Claus Villumsen og Henrik Henriksen fra Give Handels & Erhvervs Black Friday-udvalg.

Butikkerne siger alle over én kam, at de har haft rygende travlt hele dagen. Butikkerne er rigtig godt tilfredse med opbakningen og de handlende har oplevet en rigtig god og hyggelig stemning med massevis af glade folk, der har fået købt godt ind til jul.

Claus Villumsen og Henriksen, Black Friday-udvalget i Give Handel & Erhverv

Annonce

Handelsfest tilsat folkelig kolorit

Traditionen tro var der også flere foreninger, der sørgede for at tilsætte den store handelsfest noget folkelig kolorit, hvilket klæder arrangementet voldsom godt.

DJ Noise sørgede for hyggelig musik i bymidten, spejderne var på plads med hyggeloge små bålpladser, Give Tennisklub havde lavet en mini-tennisbane, som store og små kunne forlyste sig med og Traktorgården sørgede for en vis wow-effekt med den højhus store traktor, og de herlige gutter fra Falck var på plads med lys, lyd bulder og brag fra de flotte brand- og redningsbiler.

Give Open Air solgte årets første billetter til Danmarks hyggeligste havefest, Give Cykelklub, der afholder DM i cykling i 2020 i Give, var på plads med et telt, socialedemokraterne udleverede gløgg i novemberkulden og fra Vejle var Home-Start på plads med deres hyggelige infotelt med gratis kaffe og julebag.

Ud over de fem udtrækninger af i alt 50 gavekort, der hvert år er en publikumsmagnet, var der også optræk til en form for jovial massehysteri, da årets store nyhed til Black Friday i Give blev fyret af klokken 21.17.

Her skulle fire topmotiverede og småsultne herrer dyste om titlen som Givemester i hotdogspisning ved pølsevognen "Hos Jensen", der havde taget opstilling lige uden for Give Avis på Torvet.

Annonce

Kenneth "The Champ" Eriksen Givemester i hotdogs

De fire deltagere var Thomas Pedersen, Jakob Løvstad Pedersen, Kenneth Eriksen og Brian Frisesdahl Rasmussen, og de fire herrer havde ti minutter med fri bar ved hotdogboden. Vinderen af den store flotte pokal, et gavekort på 500 kroner og titlen Givemester i hotdogspisning blev den af de fire, der havde spist flest hotdogs indenfor den afstukne tidsramme.

- Vi har godt nok lige delt en familiepizza, men lad os nu se. Vi prøver og giver den alt, hvad vi har, forklarede de to brandmænd Jakob og Kenneth før kickoff. Så var undskyldningen for et eventuel dårlig præstation jo ligesom på plads.

10 minutter og 7 1/2 hotdog senere måtte man ud i en opmåling af resterne af den sidste hotdog, inden de to strenge dommere Villumsen & Henriksen nærmest med målfoto kunne udråbe Kenneth Eriksen som Give by og omegns suverænt bedste hotdogspiser.

Godt gået, og lad det være undertegnede tilladt på privat plan at forundre sig over, hvordan pokker man kan få sig selv til på 10 minutter at spise 8 gange 5 syltede agurkeskiver? Det er vel næsten direkte usundt for en voksen mand!

Nuvel, fin-fin aften igen i Give, hvor byen genlød af både godt humør, hyggelig julemusik og klingende kasseapparater.

Calus Villumsen, her med pandelampe, og Henrik Henriksen fra Black Friday-udvalget foretog 5 udtrækninger af gavekort påbåde Hjortsvangen og i midtbyen. Henriksen var med som 'føl' og pakæsel løste opgaven ganske flot. Foto: Jim Hoff
Give Tennisklub tilbød en gang hyggelig minitennis i Vestergade, et tilbud der også gjaldt de alleryngste borgere. Foto: Jim Hoff
En af aftenens 50 heldige vindere af et gavekort på 500 kroner var lille Merle, der heldigvis havde taget sin mor Solvej med til udtrækningen. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce