Annonce
Give

Iskold lørdag tændte kreativiteten hos ti isskulptører

Guldgravere i aktion på Torvet. En af 300 nummerede mønter udløste et gavekort på 1000 korner fra Give Handel & Erhverv. Organisationens formand Susanne Sandhold sørgede for, at ingen huggende mere en én mønt ud. Foto Jim Hoff

Give Udviklingsråd og Give Handel & Erhverv fik sammen med Skulpturby.dk på fornem vis markedsført byen med den tredje isskulpturfestival. Masser af folk på gaderne og masser af aktiviteter over alt.

Give: Der var lidt uro i starten.

De mange isblokke, som Søren Cip Nielsen og Ice-team skulle levere, var ikke helt på plads klokken 11, der var sat som starttidspunktet. Opstillingen af isblokkene drillede, men med en god halv times forsinkelse kom det hele på plads.

Ventetiden var især en udfordring for børnene, der stod og trippede for at få afløb for deres kreativitet hos "Ice for Kids". Men ventetiden er intet mod det, de skal igennem den næste uges til juleaften, så det var måske god træning.

Bortset fra den lille forsinkelse i starten blev lørdagens isskulpturfestival en succes på alle punkter. Selv om der ikke var voldsom trængsel og alarm, var der mange mennesker på gader og torve. De fulgte interesserede med i de ti isskulptørers arbejde, når de da ikke lige selv var i gang med at hakke i en isblok for at få fat i en af de 300 mønter, der var støbt ind i tre isblokke placeret på Torvet.

Hver mønt havde et nummer og et af disse numre udløste et gavekort på 1000 kroner, som Give Handel & Erhverv havde sponsoreret.

Isskulptør i dyb koncentration. Hvor skal der hugges til? Og revner isen, hvor jeg håber det? "Ice for Kids" blev også en succes på tredje år. Foto: JIm Hoff

Flot skulpturer

De ti isskulptører arbejdede stille, men målrettede med deres skulpturer. Så målrettede, som man nu kan være med et så levende materiale som is er, sin kulde til trods.

For skulptøren kan aldrig være helt sikker på, hvor isen revner, når motorsaven skiftes ud med ishakker af forskellige størrelser. Derfor er der næppe nogen af de ti skulpturer, der er blevet, som kunstneren oprindeligt havde tænkt sig.

Men utroligt flotte er de. Og desværre også forgængelige. Men det ligger jo i konceptet.

Mens kunstnerne arbejdede, var der underholdning i både Østergade og Vestergade og naturligvis Torvet. Det sørgede "New Orleans Swingband" for med smægtende toner.

På Torvet havde FDF'erne tændt bål, man kunne varme sig ved. Og Skulpturby.dk havde en bod med plads til nye medlemmer og udskænkning af skulpturvin. Den var noget køligere end FDF'ernes gløgg og æbleskiver.

Der var meget at se på. Så meget, at ikke alle nåede inden for i butikkerne for at ordne juleindkøb.

Bålhygge på Torvet. Foto: Jim Hoff
Skovhugger på arbjede? Nej Søren Lyngbye er blot dybt koncentreret, for arbejdet med is stiller store krav til kunstneren. Foto: Jim Hoff
Der var masser af muligheder for at varme sig, denne kolde december lørdag. FDFerne havde tændt bål, hvor man kunne riste skumfiduser og "New Orleans Swingband" sørge for at man kunne danse sig til varmen. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Krondiamantbryllup i Give

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce