Annonce
Sport

Island ville ikke være Danmarks kanonføde i Forum Horsens

Danmarks Kristina Jørgensen i aktion på hjemmebane i Horsens mod Islands Ester Oskarsdottir under EM kvalifikations-landskampen Danmark - Island i Forum Horsens (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Anne Mette Hansen førte an i den danske sejr på 24-17 mod Island i Forum Horsens.

Horsens: Normalt er det en islænding Kjartan Finnbogason, der er helten i Horsens, og det islandske håndboldlandshold var opsat på ikke at være kanonføde denne gang som i den første kamp på Island over for for Klavs Bruun Jørgensens og Lars Jørgensens danske kvindelandshold.

Kampen var Danmarks sidste i EM-puljen. Danmark havde sikret førstepladsen efter sejren i Slovenien forleden, og den markerede blot, at sæsonen var slut, og at spillerne og trænerne kunne tage på sommerferie.

Danmark vandt kampen med 24-17 efter 12-6 ved pausen.

Parkeringspladsen foran Forum Horsens var propfyldt af de 2089 tilskuere.

Danmark fik ikke brugt udekampen mod Slovenien til ret meget. De faste spillere virkede trætte, og de nye friske kræfter sad på bænken det meste af kampen.

I hjemmekampen mod Island var Klaus Bruun Jørgensen indstillet på at give chancen til de spillere, der slås for en plads i EM-truppen til Frankrig.

Danmark startede med stærkeste opstilling bortset fra målmand Sandra Toft, og stemningen føltes som en propfyldt hal til en vigtig landskamp. Der blev jublet og heppet som var det en afgørende kvalifikationskamp.

Det var specielt Champions League-vinderen fra ungarske Gyør, Anne Mette Hansen, der åbnede for fuld udblæsning, så Island følte det som et vulkanudbrud på udebane.

Annonce

Kristina på hjemmebane

Hjemmepublikum ventede på at få lov at se Kristina Jørgensen på hjemmebane, og efter 12 minutter kom hun på banen ved 7-3 til Danmark.

Kristina Jørgensen fik instrukser om placeringen i forsvaret af Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen og lyttede som en flittig og lydhør skoleelev.

Hun spillede solidt og effektivt i forsvaret. Det kostede hende bl.a. et skrub efter 20 minutter, men hun var hurtigt frisk og spillede halvlegen til ende med dansk føring på 12-6.

Hendes angrebsspil på klubholdet i Viborg er mere markant end på landsholdet, hvor hun stadig mangler finpudsningen og modet til at fyre kanonen af.

Klavs Bruun Jørgensen gav chancen til hele brigaden, og det var det eneste rigtige i en betydningsløs landskamp.

Det gav bl.a. de unge fløjene Freja Cohrt Kyndbøl og Pauline Bøgelund lejlighed til at boltre sig.

Nu har det danske landshold hele efteråret til at få pudset detaljerne af til EM-slutrunden i Frankrig, hvor Frankrig, Norge og Rusland er favoritter til medaljerne, mens danskerne er en af de største outsidere.

Som bedste spiller på det danske hold valgtes Stine Bodholt.

Danmark-Island 24-17 (12-6)

Forum Horsens

EM-kvalifikationskamp

Mål for Danmark: Anne Mette Hansen 4, Mette Tranborg 4, Stine Boidholt 3, Stine Jørgensen 3, Sarah Iversen 3, Trine Østergaard 2.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce