Annonce
Trekantområdet

IT-firma køber gaming-firma med 12 hardcore nørder: De er supergode programmører

IT-firmaet C2IT har netop udvidet forretningen med købet af aktiviteterne i gaming-virksomheden Goathamster Studio i København, fortæller administrerende direktør i C2IT-koncernen. Foto: C2IT
Nørder i Hawaii-skjorter møder de blå businessskjorter, efter IT-firmaet C2IT har købt gamingfirmaet Goathamster Studio, der skal hjælpe med at gøre IT-løsningerne mere intuitive.

Kolding: Det er business og nørderne, der møder hinanden. Det er det etablerede IT-firma, der møder de kreative, unge programmører, efter IT-firmaet C2IT har købt Goathamster Studio.

Gamingfirmaet arbejder med spil i alle afskygninger og kan få tingene til at se godt ud, og det er blandt andet arbejdet med at gøre brugerfladerne bedre, der har fået IT-firmaet til at købe firmaet i København med 12 ansatte.

- Der en hel industri omkring gaming, og her er der en relativ kort lunte i forhold til, at tingene skal fungere. Jeg kan jo se det på min søn. Går han ind på et spil og får en dårlig oplevelse, så er han væk efter 30 sekunder, og han kommer aldrig igen, hvis det ikke virker, siger Carsten Sixhøi, der er administrerende direktør i C2IT- koncernen, der blev stiftet i 2003 i Kolding.

Annonce

I dag har IT-firmaet afdelinger i blandt andet Aarhus og København efter flere opkøb, og det nye selskab skal hjælpe med, at brugerfladerne på IT-løsningerne får en opgradering. Og i stedet for at jagte de eftertragtede talenter for at lokke dem inden for hos C2IT, har IT-firmaet valgt at købe et helt firma.

- Goathamster Studio kan lave løsninger, der er målrettet brugerne. Samtidig er det nogle hardcore nørder. De er nogle af de dygtigste udviklere herhjemme. De har programmeret, siden de var helt unge og teenagere. Nu er de blevet gamle – måske 23-24 år – og nu driver de en forretning, hvor de blandt andet udvikler spil til læring, og så arbejder de fortsat med deres spil, sige Carsten Sixhøi.

Unge gutter

Goathamster Studios placeres under forretningsområdet, der har fokus på systemudvikling og udvikling af software, et område som blandt andet skal fokusere endnu mere på internet of things og kunstig intelligens.


De er virkelig dygtige, og vi tror på, at vi kan løfte hinanden, hvis vi sætter de rigtige rammer. De kan løfte os, og vi kan løfte dem.

Carsten Sixhøi, direktør C2IT


De unge programmører for dog lov til at gøre det under forhold, de kender i dag. Ifølge direktøren så tilhører de en gruppe, der foretrækker at levere varen under totalt frie forhold. Her er det ikke nok at tilbyde frugtordning og bordfodbold.

- Tit når jeg holder møder, så er der slips rundt omkring. Her kommer der gutter ind ad døren i Hawaii-skjorter, der er knappet godt op. De har hørt, at man skal have skjorter på til business-møder, siger Carsten Sixhøi.

- De er supergode til alt med spil, apps, video og grænseflader. De er supergode programmører. Samtidig tilføjer de noget helt nyt til vores mere traditionelle forretning. De her gutter er i starten af tyverne.  De tilhører en generation, der er vokset op med, at tingene skal virke og se godt ud. Samtidig kan de teknikken, siger Carsten Sixhøi, og fortsætter:

- De er virkelig dygtige, og vi tror på, at vi kan løfte hinanden, hvis vi sætter de rigtige rammer. De kan løfte os, og vi kan løfte dem. Men der vil helt sikkert være stor forskel på kulturen, siger Carsten Sixhøi, der er sikker på, at den nye konstellation er en stor fordel for alle parter.

- Så vidt jeg ved, har gaming-industrien og den traditionelle it-branche til dato kørt i fuldstændig parallelle spor og har ikke på noget tidspunkt krydset hinanden på samme måde, som vi gør det nu. Vi glæder os virkelig meget til at komme i gang og tage ved lære af vores nye kolleger,  siger Carsten Sixhøi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce