Annonce
Hedensted

Iværksætter får ja til stort boligprojekt: Han håber, coronakrisen har gjort det populært at flytte på landet

Jan Nordahl har også planer om selv at flytte ud i det nye område sammen med sin familie. Han regner med at kunne gå i gang med at bygge familiens nye hus til foråret. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Jan Nordahl forventer at kunne begynde opførelsen af 24 nye lejeboliger og salget af 17 store grunde i Aale næste forår. Coronakrisen har forsinket lokalplanen nogle måneder, men den lokale elektriker håber, at den til gengæld har givet flere lyst til at flytte på landet.

Aale: Det var oprindeligt planen, at byggeriet af 12-14 dobbelthuse og salget af 17 store jordbrugsparceller skulle have været skudt i gang i foråret. Men udover en arkæologisk udgravning, som ikke overraskende afslører, at der også tidligere har boet mennesker tæt på Gudenåen, så ligger området ved Raskvej i Aale stadig uberørt hen.

Inden den lokale iværksætter Jan Nordahl kan komme videre med projektet, skal der laves en ny lokalplan for området, og den proces er blevet skubbet flere gange. Først på grund af en række teknikaliteter i kommunen, så på grund af coronakrisen.

Men onsdag aften kunne byrådet endelig nikke ja til at sende lokalplanen i høring. Dog tog otte byrådsmedlemmer forbehold for, at alle tage i det nye område skal være sorte. Det er af hensyn til, at området ikke skal virke dominerende, men de otte mente, at folk skal have lov til at bestemme selv. Det forhindrede dog ikke planen i at blive sendt i høring.

Annonce

Dermed kan Jan Nordahl nu bekendtgøre en ny tidsplan for det ambitiøse projekt.

- Jeg forventer, at lokalplanen er endeligt godkendt i oktober-november, og så er det vejret, der afgør, hvornår vi kan gå i gang med kloak- og anlægsarbejde. Men det er min klare forventning, at vi kan begynde at bygge første etape af dobbelthusene til foråret, og at grundene også er kommet til salg på det tidspunkt, siger Jan Nordahl.

Naturskønt område tæt på byen

Boligområdet får et stort rekreativt fællesareal ned mod Gudenåen, og der vil blive etableret stisystemer og regnvandssøer, så det bliver et smukt område at færdes i. En del af byggegrundene kommer til at være store nok til at have dyrehold.

Dobbelthusene bliver også forholdsvist store, og Jan Nordahl vil selv stå for byggeriet af dem.

- Målgruppen er aktive seniorer, der gerne vil have plads omkring sig. Selve boligerne bliver på 80-125 kvm, og så er der jo masser af natur rundt omkring, hvor man kan gå tur eller lege med børnebørnene. Det er ikke rigtig noget, der findes i Aale i forvejen, siger Jan Nordahl.

Jan Nordahl købte for nogle år siden Raskvej 28  med det formål at rive huset ned og udstykke nye grunde, blandt andet storparceller, der skal lægge ned mod Gudenåen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Ifølge Jan Nordahl er der allerede nu en pæn interesse for både lejeboligerne og de nye grunde i Aale.

- Jeg har snakket med tre-fire stykker, som gerne ville skrives op til en grund, og jeg håber selvfølgelig at mange flere melder sig, når projektet er længere fremme. Det er lidt med bind for øjnene, jeg gør det her, men jeg tror på, der er basis for det, og måske har coronakrisen også givet det en hjælpende hånd, siger Jan Nordahl og uddyber:

- Mange er blevet bevidste om, at det der med at bo tæt klistret op af hinanden ikke er ubetinget godt. Det har været populært at bo i byen i mange år, men jeg tror på, at det vender, og at flere får lyst til at flytte på landet, siger han.


Selvfølgelig har den ekstra ventetid været frustrerende, men måske har coronakrisen også bidraget positivt til projektet. Jeg hører i hvert fald, at flere nu har fået lyst til at flytte på landet.

Jan Nordahl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce