Annonce
Danmark

J-dag er aflyst: Men frygt ej, øllet er brygget

Den traditionsrige J-dag bliver for første gang i 30 år aflyst. Carlsberg har besluttet at droppe nissepigerne og de gratis smagsprøver. Julebryggen kommer dog på gaden - bare ikke til en lancering kl. 20.59. Arkivfoto: Martin Ravn
Som så meget andet er også synderen her corona. Carlsberg aflyser J-dag, men lancerer fortsat julebryggen.
Annonce

- Snestormen er aflyst, men sneen falder stadig.

Sådan siger pressechef på Carlsberg, Kasper Elbjørn, om den traditionsrige J-dag, hvor Tuborgs juleøl bliver lanceret. Det har i en årrække foregået præcis kl. 20.59 første fredag i november.

I år har coronaen dog sat en kæp i hjulet for julemandens kane, der plejer at komme susende med svingende bjælder, fyldt med julebryg til danskerne. J-dag, som vi kender den, er aflyst. Men juleøllen er brygget og skal nok komme til salg første fredag i november, som i år falder 6. november.

- Det var været en svær beslutning, men vi synes, det er det rigtige at aflyse J-dag, som vi kender den, for i år. For vi skal passe på hinanden, fortæller Kasper Elbjørn.

Annonce

Julebryggen er brygget i Fredericia

På bryggeriet i Fredericia har medarbejderne de seneste måneder været i gang med forberede årets pilsner til jul, og de første tønder er klar og traditionen tro sendt afsted til Grønland.

På selve J-dag er nissepiger, gratis smagsprøver og fest i nattelivet omkring lanceringen altså aflyst. Men julebryggen bliver sat til salg via alle salgskanaler og vil kunne købes hele dagen.


Det var været en svær beslutning, men vi synes, det er det rigtige at aflyse J-dag, som vi kender den, for i år. For vi skal passe på hinanden.

Kasper Elbjørn, pressechef, Carlsberg


- J-dag er en tradition. Derfor har vi også været meget forsigtig med at ændre den, men det er i tidens ånd at aflyse den store fest i år. Så holder vi en brag af en fest næste år, lover Kasper Elbjørn.

J-dag blev lanceret for første gang i 1990. Dengang var det en onsdag kl. 23.59. Det blev siden ændret til første fredag i november kl. 20.59.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jung giver koncert i Vejle Musikteater

Billund

Det er en ommer!

Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce