Annonce
Erhverv

Ja til ridehal på Rønslundvej

Ridning kan anvendes i flere former for terapi, og det er netop baggrunden for den planlagte ridehal. Billedet her har ikke forbindelse med det kommende projekt. Arkivfoto: Louise Koustrup
Ridehal øst for Tykskov kan blive brugt til hesteguidet terapi.
Annonce

Tykskov: Stik imod forvaltningens indstilling har et enigt teknik- og miljøudvalg besluttet at give landzonetilladelse til opførelse af en ridehal på Rønslundevej øst for Tykskov. Ridehallen skal – hvis den opføres – bruges til hesteguidet terapi.

Udvalget har vurderet, at byggeriet ikke vil give væsentlige landskabelige gener, og at hallen er nødvendig for ansøgerens virksomhed. Teknisk Område var ellers kommet frem til den stik modsatte konklusion.

Blandt andet anføres det, at den ansøgte placering ligger inden for en skovbyggelinje i et område, der i kommuneplanen er udpeget som skovrejsningsområde. At ejendommen ligger i et område, der i samme kommuneplan er udpeget som særligt værdifuldt landbrugsområde, vurderes derimod ikke at have nogen praktisk betydning, eftersom der ikke bygges på landbrugsjord. Derudover hører heste med tilhørende aktiviteter naturligt hjemme i en landzone.

Da den nærmeste beboelse ligger 235 meter fra den ansøgte placering, og der i øvrigt er skov på hovedparten af strækningen mellem naboen og det ansøgte, vurderes en naboorientering heller ikke som værende nødvendig.

Ridehallen tænkes opført som en rundbuehal på cirka 800 kvadratmeter (51 x 16 meter). Den skal udover en 40 meter lang ridebane indeholde to hestebokse og en rytterstue. Hallen opføres i stålplader med en max. højde på otte meter. Om hallen bliver antracitgrå, mørk grøn eller brun afhænger af, hvad der falder mest i et med skoven.

Annonce

Hesteguidet terapi

Kim Andreasen, der har søgt om tilladelsen sammen med sin hustru, Helene Hviid Andreasen, forklarer, at det er planen at benytte ridehallen i forbindelse med hesteguidet terapi. Parret flyttede fra Tjørring til ejendommen på Rønslundevej for halvandet år siden sammen med deres to børn på henholdsvis 8 og 10 år.

Helene Hviid Andreasen er uddannet indenfor hesteguidet terapi, som typisk anvendes til personer med mentale udfordringer, primært børn, men også unge og voksne.

- Folk der har det svært eller har en diagnose, forklarer Kim Andreasen. Det være sig stress, depression eller ADHD, men også personer med fysiske udfordringer kan have gavn af terapien, uddyber han – og det er her, ridehallen kommer ind i billedet.

- Vi bor i Danmark, konstaterer han med tanke på det ustadige vejr, og med de nuværende faciliteter kan det ikke lade sig gøre at have noget indendørs.

- Er du overrasket over, at I har fået tilladelsen?

- Vi har haft en formodning om, at vi kunne få tilladelsen, men man ved aldrig, hvor det havner, siger Kim Andreasen, der nu er klar til at arbejde videre med planerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Vejle For abonnenter

Efter Sofies død i badekarret: Nu måler Vejles bosteder badevandet med et termometer

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce