Annonce
Hedensted

Ja til turistalliance med Horsens og Odder: Kommune vil med i Kystlandet

- Der skal etableres et stærkt samarbejde med Juelsminde Turistforening og aktørerne i Juelsminde og omegn, bl.a. omkring havn og by, skriver Hedensted Kommune i et bilag til aftalen med Turistsamarbejdet Kystlandet. Dette og andre særlige fokuspunkter skal sikre en god overgang til Kystlandet. Arkivfoto
Hedensted Kommune ønsker optagelse i Turistsamarbejdet Kystlandet. Foreningen skal fremme turismen og håndterer i forvejen opgaven for Odder og Horsens kommuner.
Annonce

Hedensted: Hedensted Kommune er i færd med at ændre måden, der arbejdes med turisme på.

Økonomiudvalget med borgmester Kasper Glyngø for bordenden har netop bestemt, at udkastet til en aftale med Turistsamarbejdet Kystlandet skal sendes til godkendelse i byrådet.

- Vi skal prøve at træde ind i et samarbejde med Kystlandet. Vi er enige om, at det er den mest oplagte samarbejdspartner, og Kystlandet har stået med åbne arme og taget imod os. De ting, som, vi har sagt, fylder noget for os, kan Kystlandet fint imødekomme, siger Kasper Glyngø (S).

Med Kystlandet får vi en makker, som har alle forudsætninger for hurtigt at lære os godt at kende. Odder og Saksild er ikke så forskellig fra Juelsminde.

Kasper Glyngø (S), borgmester.

Annonce

I hus med Odder og Horsens

Kystlandet er en paraplyforening, som i forvejen markedsfører Horsens og Odder kommuner over for turister.

Hedensted Kommune vil ind under paraplyen, fordi ny lovgivning lægger op til såkaldte destinationsselskaber på tværs af kommuner. Det skal få turismen til at vokse i Danmark.

Hedensted Kommune har hidtil drevet eget destinationsselskab med en turistchef og en turistmedarbejder.

Men det fortsætter altså ikke. Stillingen som turistchef har været ubesat siden maj og genopslås ikke. Og den tilbageværende turistmedarbejder overgår til Kystlandets stab. Den tæller seks medarbejdere med base på Fængslet i Horsens.

Hvorfor er det en god ide at rykke turistarbejdet ud af kommunen og væk fra lokale aktører?

- Det er slet ikke tanken at rykke det længere væk. Kystlandet har en større organisation, og tilgangen ude ved aktørerne vil være den samme. Med det her setup vil det opleves som om, man er tættere på og ikke længere væk, for der er flere hoveder og muskler at trække på, svarer Kasper Glyngø.

Annonce

Beholder eget navn

Samarbejdsaftalen beløber sig til 1,125 mio. kr. årligt svarende til lønudgifterne, Hedensted Kommune hidtil har haft på området.

Den eksisterende opdeling af kommunen i fire destinationsområder, henholdsvis Juelsminde, Gudenåen, Glud-Hjarnø-Snaptun og Vejle Fjord, vil fortsat være udgangspunktet i markedsføringen.

Navnet VisitJuelsminde vil stadig blive brugt, men oftere optræde sammen med VisitOdder og VisitHorsens.

Hedensted Kommune har desuden aftalt med Kystlandet, at samarbejde med Juelsminde Turistforening og andre aktører i kommunen skal være en topprioritet. Det fremgår af et bilag til aftalekladden.

Her bliver samarbejde med VisitVejle også nævnt af hensyn til den sydlige del af kommunen.

Kystlandet

  • Turistsamarbejdet er organiseret som en forening med direktør og administration. De har adresse på Fængslet i Horsens.
  • Den øverste ledelse udgøres af en bestyrelse bestående af borgmestrene i Horsens, Odder og Hedensted kommuner.
  • Målet er at tiltrække så mange turister som muligt, at få dem til at blive så længe som muligt og at bruge så mange penge som muligt.
  • Der arbejdes med markedsføring, information og digitalisering samt udvikling af turismen.
  • Kommunernes bidrag til Kystlandet aftales for et år ad gangen. I 2020 er beløbet 24 kr. pr. indbygger.
Annonce

Bureau ikke med i aftale

Drift af turistbureauet i Juelsminde er ikke en del af aftalen.

Hedensted Kommune skal løse opgaven på egen hånd og budgetterer med en årlig udgift på 250.000 kr.

Bureauets fremtid skal dog drøftes, inden året er omme.

- Aftalen om turistkontoret på campingpladsen løber kun for 2019. Vi skal snakke med campingpladsen og også med turistforeningen om, hvad de tænker fremadrettet, siger Kasper Glyngø, der er meget åben over for at drive bureauet på en anderledes måde end i dag.

Både åbningstid og besøgstal har været nedadgående.

Efter byrådets forventet godkendelse af aftalen med Kystlandet, vil samarbejdet og forberedelsen frem mod sæsonen 2020 formelt set sætte i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce