Annonce
Vejle

Jacob Bank bokser landskamp før sin prof-debut

Jacob Bank er klar til at smide uldtrøjen og bokse med nøgen overkrop som professionel.
19-årig Vejle-bokser satser både på OL og en professionel karriere.
Annonce

Ringkøbing: Den 19-årige Vejle-bokser Jacob Bank underskrev fredag eftermiddag sin kontrakt med TK Promotion i Ringkøbing.

Han debuterer 26. september ved et prof-stævne i Struer, men stiller også op i landskampen mod Sverige i Vejle, hvor han ifølge landstræner Thomas Kyø skal møde den stærkeste af alle svenskerne.

- Jeg satser både på OL og en professionel karriere, siger Jacob Bank.

Han har lov at bokse amatørkampe, indtil han har nået 15 prof-kampe, og det agter han at udnytte. Han har ikke opgivet at komme til OL i 2021 i Japan, hvor der stadig er kvalifikationskampe for tre danske boksere Nikolai og Sebastian Terteryan og Morten Givskov, men det er mest sandsynligt, at han går efter OL i 2024.

- Jeg blev bokser, fordi jeg lavede ballade i skolen, siger han. Jeg skulle gå til brydning eller boksning. Det blev boksning. Jeg startede i Vejle AK som 10-årig, og som 11-årig skiftede jeg til BK Wedala.

- Vi har valgt Jacob Bank, fordi vi gerne vil have en af de unge danskere med store mulighede, siger promotor Kasper Holgersen.

- Vi vil gerne have tre til fem boksere i vores stald. Dina Thorslund er free lance, men vi har Landry Kore, Oliver Møllenberg og Payman Eshan. Vi vil gerne holde den sidste plads åben til en tung bokser, sværvægter eller cruiservægter.

- Efter stævnet 26. september, som vi afvikler i samarbejde med Team Sauerland, satser vi på et stævne på Sjælland i november og et stævne i Østjylland til foråret, siger Kasper holgersen.

Jacob Bank får Arben Lika som sinpersonlige træner.

Han stopper som tømrerlærling hos Claus Kyndesen i Ødsted, men lærlingetiden bliver kun stillet på stand by, mens han koncentrerer sig om landskampen og sin prof-debut. Jacob Bank kan vende tilbage, hvis han føler, at han kan klare både arbejde og boksning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce