Annonce
Jelling

Jakob og Bo åbner ny butik i Jelling

En Hendrix-vinylskive i hånden og en grammofon at snurre den på. Jakob T. Nielsen og Bo Byskov-Eriksen, mændene bag vinylplademessen, er klar til at starte en butik med brugte vinylplader i Jelling. Foto: Leif Baun

Bagmændene bag vinylplademessen Ragnarock starter en butik med salg af brugte lp'er og ædelt hifi-udstyr

Jelling: Om et par uger får Jelling en ny butik.

Det sker, når bagmændene bag vinylplademessen Ragnarock, Jakob T. Nielsen og Bo Byskov-Eriksen, åbner en butik, der sælger brugte vinyllp'er og klassisk træbeklædt hifi-udstyr fra 1970'erne.

Butikken får lokale ved det nyåbnede solcenter. Ideen opstod, fordi Benny Gylling, der har lokalet, stod med nogle ledige kvadratmeter ud over dem til solcentret og den cykelspecialist, der skal være i den ende af det tidligere posthus.

Butikken får en facebookside men ikke internetsalg. Der vil være begrænsede åbningstider; en aften og en weekenddag i ugens løb. De tror ikke, der er basis for en fuldtidsbutik eller handel med nye vinylplader.

Annonce

Jeg har prøvet at stå med de der Burnin Red Ivanhoe- og Young Flowers-plader, som er meget eftertragtede. Men en plade skal ikke være et trofæ. Hvad er der ved det, hvis musikken ikke siger mig noget? Eller alle Depeche Mode-pladerne? Når jeg ikke har hørt dem de sidste fem år, så kommer jeg nok ikke til det igen. Så er det bedre, at andre får glæde af dem.

Jakob T. Nielsen
Den nye brugtplade-butik i Jelling vil også sælge gammelt hi-fi udstyr. Dette er en Fona-receiver fra 1970'erne, med træbeklædning. Foto: Leif Baun

Hobby flyttes

- Vi bliver ikke rige af det her, for vi sælger bare ud af vore private pladesamlinger. Det er en god måde at flytte vores hobby hjemmefra, siger Jakob T. Nielsen.

De har begge ret store pladesamlinger i niveauet 5000 stykker. Især vinylplader, man ikke hører, fylder utroligt meget. Så nu har de to herrer sorteret lidt i de mange kasser med overskudsmusik, og Jakob T. Nielsen indrømmer, at han ikke længere har lyst til at være samler frem for lytter.

- Jeg har prøvet at stå med de der Burnin Red Ivanhoe- og Young Flowers-plader, som er meget eftertragtede. Men en plade skal ikke være et trofæ. Hvad er der ved det, hvis musikken ikke siger mig noget? Eller alle Depeche Mode-pladerne? Når jeg ikke har hørt dem de sidste fem år, så kommer jeg nok ikke til det igen. Så er det bedre, at andre får glæde af dem, siger han.

Rigtige plader. Bedre bliver det ikke... Foto: Leif Baun

Brugte plader blev dyre

Der er sket meget med markedet for vinylplader i de senere år. For 7-8 år siden kunne man købe lp'er på loppemarkeder for 5-10 kroner, men nu koster de samme plader 50-60 kroner.

I butikken i Jelling, der nok får et navn, hvori ordet Ragnarock indgår, vil der være pladepriser fra 20 til 500 kroner pr. styk. De fleste vil koste under 100 kroner.

Butikken byder også på en pladevaskemaskine, der kan gøre de gamle lp'er rene for snavs og dermed støj. Den kan dog ikke fjerne ridser.

Desuden skal der sælges klassisk hi-fi-udstyr fra 1970'erne - fra den gang hvor den slags apparater var beklædt med ægte træ. Den nye butik har indgået aftale med "Radio-Ib" Jensen fra Jelling Radio-Tv, der er voksen nok til at servicere den årgang forstærkere og grammofoner.

- Vi ved, der stadig er folk, der har 50 lp'er stående derhjemme, som de har svært ved bare at smide ud. Nu vil vi gøre det lettere at få fat i en grammofon til rimelige penge, så de ikke bare har dem stående, men også kan høre dem, siger han.

Lige som i gamle dage

Der er nærmest musik i de grammofonmærker, han nævner: Luxman, Sansui, Fona, Lenco fra Schwiez, Dual fra Tyskland og danske Beogram. Butikken skal også rumme et hyggehjørne med lyttestation og en kop kaffe.

- Sådan som det var hos pladebutikkerne i Vejle som Gettermann eller i Drejeskiven. Dét var tider, mindes Jakob T. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce