Annonce
Egtved

Jakob skal være med til at uddele millioner

26. september blev Jakob Bonderup, der er forstander på Engelsholm Højskole, beskikket af kulturminister Joy Mogensen som bestyrelsesmedlem af Den Jyske Kunstfond. Arkivfoto
Forstander på Engelsholm Højskole Jakob Bonderup er netop blevet beskikket som bestyrelsesmedlem af Den Jyske Kunstfond. Han ser nu frem til at være med til at tildele midler, der kan styrke kunsten.

Bredsten: 26. september blev Jakob Bonderup, der er forstander på Engelsholm Højskole, beskikket af kulturminister Joy Mogensen som bestyrelsesmedlem af Den Jyske Kunstfond.

Den Jyske Kunstfond hører under Kulturstyrelsen, og rent geografisk dækker den Jylland og omliggende øer som Fanø, Mors, Læsø og Samsø. Fonden administrerer og uddeler årligt fire millioner kroner med det formål at styrke udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder.

- Lige nu sidder jeg og gennemlæser 41 fondsansøgninger, og der er virkelig mange spændende imellem, lyder det fra Jakob Bonderup, der om nogen kender til det at brænde for et kunstnerisk projekt, idet han hver dag omgives af netop kunstneriske og ofte entreprenante mennesker, der brænder for at bringe deres kunst videre ud i verden.

Han har også selv i sin tid selv søgt fondsmidler til egne projekter, som blandt andet musiker.

Annonce
- Lige nu sidder jeg og gennemlæser 41 fondsansøgninger, og der er virkelig mange spændende imellem

Jakob Bonderup, forstander og netop beskikket bestyrelsesmedlem i kunstfond

Indsigt og fornuftig forvaltning

- Med pladsen i kunstfonden får jeg mulighed for at få endnu mere indblik i kunsten i vores region, og det glæder jeg mig meget til, siger Jakob Bonderup.

Udover at få et større indblik og være medvirkende til at understøtte initiativrige mennesker i Jylland og på de omliggende øer, handler det for Jakob Bonderup også om at forvalte de statslige kulturpenge med fornuft.

- Man kan ofte gennemskue, om der er begejstring bag ansøgningerne, og så handler det naturligvis også om, at ansøgerne er seriøse. Ikke alle kunstnere er nødvendigvis gode til at skrive en ansøgning, men derfor kan deres projekter jo være gode alligevel, forklarer Jakob Bonderup.

Han vil både kunne mærke en ild, seriøsitet og kvalitet bag ansøgningerne. For ham er det faktorer for gode ansøgninger, der er fornuft i at støtte.

Det nære

Udover sit virke på Engelsholm Højskole har Jakob Bonderup en stor berøringsflade i de kunstneriske miljøer især i Region Syddanmark, hvilket også giver ham et godt grundlag for at vide, hvad der rører sig i kunstneriske miljøer og virksomheder.

Men det glæder ham samtidig at kunne være med til at styrke projekter i tyndtbefolkede områder, hvor der også kan være brug for at styrke kunsten. Selv kommer han netop fra et tyndtbefolket område, og han mærker vigtigheden i, hvordan kunst og kultur af høj kvalitet styrker og bringer meget godt med sig for et lokalsamfund.

26. september blev Jakob Bonderup, der er forstander på Engelsholm Højskole, beskikket af kulturminister Joy Mogensen som bestyrelsesmedlem af Den Jyske Kunstfond. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Afstå vurderinger

Allerede nu kan Jakob Bonderup konstatere, at der er konkrete ansøgninger, hvor han er engageret eller kender ansøger i et omfang, hvor han må afstå fra at komme med en vurdering på grund af de gældende habilitetsregler.

- Men det er jo uundgåeligt, når man har været en aktiv kulturformidler i så mange år, konstaterer Jakob Bonderup.

I første omgang skal han nu have gennemlæst alle de 41 ansøgninger, der er blevet indsendt til fonden, hvorefter han sammen med de øvrige fem i bestyrelsen gør deres vurderinger af bedst egnede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce